به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فناوری نانو به عنوان یکی از مهمترین و فعالترین حوزههای علم و فناوری در ایران شناخته میشود. فناوری که روند رشد خود را به خوبی طی میکند و هر روز شاهد تولید محصولات و اختراعات جدید جوانان در این حوزه هستیم.
سید سجاد سبط احمدی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد پژوهشگاه مواد و انرژی، موفق به ارائه طرح نانویی حسگرهای گازی "CO "شده است.
در این طرح با استفاده از نانو ذرات پلاتین و کربن نانو تیوب، الکترودها ساخته و لایه نشانی شدند و در نتیجه باعث ایجاد روشی نوین مبنی بر اعمال میدان الکترونیکی شدهاند و قرار بر این است که این طرح با نصف قیمت تجاری در داخل کشور تولید شود. حسگر گازی تولید شده بسیار کارآمد و مفید است و به این دلیل اهمیت حس گرهای گازی در معادن، این طرح کارایی بالایی دارد.
مجری و طراح این حسگر در گفتوگو با خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص حمایتهایی که از او شده است گفت: پروژه من بصورت دانشجویی انجام گرفت و بر همین اساس مبلغ 2 میلیون و چهارصد هزار تومان نقدا به این طرح تعلق گرفت و همچنین از سوی ستاد نانو فناوری مبلغ ۱۲ میلیون به این طرح کمک شد.
این حمایتها در حالی انجام گرفته است که هنوز مشکلات بسیار دیگری بر سر راه دانشجویان و مخترعین وجود دارد مشکلاتی که اگر حل شوند دغدغه بسیاری از جوانان مخترع حل خواهد شد و نتیجه حل مشکل آنها پیشرفت کشور خواهد بود. به گفته مخترعین اساسیترین دغدغه و مشکل در این حوزه سرمایه گذاری است زیرا بدون اینکار طرحهایشان به بازار و صنعت وارد نمیشوند.
سبط احمدی در این خصوص اظهار کرد: اختراعها و طرحها باید استاندارد بین المللی را دریافت کنند و این استانداردها به حدود ۹۰ ملیون تومان پول احتیاج دارد تقاضای ما از ستاد نانو و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور داریم این است که ما را برای ورود به صنعت ما حمایت کنند.
وی ادامه داد: نمونه اولیه و پایلوت این طرح را با هزینه شخصی خودمان تولید کردیم و برای تجاریسازی کردن به حمایتهای بسیار زیادی احتیاج است البته به ما پیشنهاد شده که اگر گواهی نانو مقیاس را اخذ کنیم کمکهایی در جهت رفع مشکلات و صنعتی شدن طرحها خواهد شد.
انتهای پیام/