باقر لاریجانی معاون آموزشی وزیربهداشت و رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به موارد مصرف هورمون رشد در کشور گفت: اخیرا مطالعه ای در پژوهشگاه غدد و متابولیسم در زمینه میزان مصرف هورمون رشد در كشور انجام شده است تا مشخص شود چند درصد افرادی که این هورمون را مصرف می کنند واقعا به آن نیاز دارند.
وی عنوان کرد: بر اساس مطالعه انجام شده در پژوهشگاه غدد و متابولیسم علوم پزشکی تهران مصرف هورمون رشد در کشور با مشكلات متعددى همراه است.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم علوم پزشکی تهران عنوان کرد: 25 درصد افرادی که در کشور ما هورمون رشد مصرف می کنند ضرورتی به استفاده از آن ندارند و این هورمون به صورت غیرصحیح تجویز می شود.
لاریجانی ادامه داد: توصیه مى كنيم، هورمون رشد در مواردی که نیاز است مصرف شود؛در واقع اين هورمون تنها براى کودکانی که با دلایل علمی نیازمند استفاده از آن هستند، تجويز شود.
وی با اشاره به نیاز برخی کودکان به هورمون رشد گفت: در کنار تجویزهای نادرست، مواردی نیز وجود دارد که برخی کودکان به هورمون رشد نیاز دارند اما به دلیل مشكلات مالى و گران بودن این هورمون درمان را ادامه نمی دهند.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم علوم پزشکی تهران اظهار کرد: تنها در مواردی که کوتاهی قد كودكان دلیل کمبود هورمون رشد است بايد اين هورمون تجويز شود و اين موارد با برخی تست ها قابل تشخيص است .
لاریجانی تصریح کرد: از مجموعه مطالعات روى میلیون ها نفری که هورمون رشد مصرف می کردند نتیجه گیری ما این است که 25 درصد افراد بدون نیاز به مصرف هورمون رشد از آن استفاده می کنند.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم علوم پزشکی تهران گفت: تهیه و تدوین گاید لاین یا راهنماهای بالینی در زمینه مصرف هورمون رشد به کمک انجمن علمی در دست اقدام است و فعاليت هاى خوبی انجام شده است تا بتوانيم در اين زمينه به نقطه مطلوب و تجويز صحيح برسيم.
انتهاى پيام/