نمک یکی از چاشنی‌های پراستفاده ایرانی‌هاست که خطر فشارخون و سکته را به دنبال دارد اما می توانید چند ادویه را جایگزین نمک کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ نمک یکی از پر مصرف ترین مواد در دنياست که برای بهترشدن طعم غذا در پخت‌وپز استفاده می‌شود.

نمک غنى از  موادمعدنی بوده و ميزان كم آن به خصوص در خانم ها به تنظيم تعادل الکترولیت‌ها و ساير فعل و انفعالات بدن مهم کمک می‌کند اما نكته قابل توجه اين است كه در بسيارى از كشورها مانند ايران مردم چند برابر استاندارد و نياز بدن نكم مصرف مى كننند و به تبع آن گرفتار فشارخون، مشكلات التهابى، بيمرى هاى قلبى و عروقى و كليوى و حتى سكته قلبى و مغزى مى شوند.

براى حفظ سلامت بايد ميزان نمك مصرفى را محدود كرد و يكى از روش  هاى موثر استفاده تر چاشنى ها و ادويه هايى است كه طعم مطلوبى به غذا مى دهند و عوارض خطرناك مصرف زياد نمك را به دنبال ندارند، در ادامه با برخی ادویه‌هاى خوش طعم و عطر که می‌توانيد آنها را جايگزين نمك كنيد، آشنا شويد.

سیر ادویه‌ای سرشار از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هاست و پس از مصرف و جذب تركيبات آن در بدن سلامت فرد تا حد زيادى ارتقا پيدا مى كند همچنين در پیشگیری از ابتلا به انواع مختلف بیماری‌ها موثر است، سیر ماده‌ای با ویژگی‌های ضدالتهابی و ادرارآور است، که اثرات آن موجب کاهش احتباس مایع در بدن و پیشگیری از مشکلات قلبی‌وعروقی می‌شود.

 پودر پیاز خواص فوق العاده اى مشابه با سیر دارد و به دليل اينكه حاوى ماده اى به نام آلیسین است  براى افرادى كه تصميم دارند نمك مصرفى خود را كاهش دهند پودر پیاز جایگزینی مناسبى  است، با وجود اينکه پودر پیاز از خاصيت هاى کمتری در مقایسه با خود پیاز دارد، اما مواد مغذی موجود در آن موجب می‌شوند تا جای گزين خوبى برای بهبود عطر و طعم غذا باشد.

 فلفل سیاه ادویه‌ای با ویژگی‌های ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است و پس از مصرف در بدن از بافت‌ها در برابر اثرات منفی رادیکال‌های آزاد و خطر ابتلا به سرطان محافظت می‌کنند، مصرف فلفل‌سیاه  در مبارزه با فشارخون بالا به بدن کمک می‌کند و با گذشت زمان عملکرد کلیه‌ها را با تحریک دفع مایعات ارتقا می‌بخشد.

 زردچوبه ادویه‌ای شناخته شده در دنیای آشپزی محسوب می‌شود،که طعم خاص و رنگ نارنجی اين ادويه در محبوبيت آن بين آشپزها بى تاثير نبوده است، این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان‌ها گزینه خوبی برای افرادی است که قصد دارند بدون استفاده از نمک عطروطعم غذای خود را بهتر كنند، ویژگی‌های ضدالتهابی، گوارشی و ضد باکتری زردچوبه به بهبود سلامت انسان و محافظت از سلول‌ها در زمان ابتلا به بیماری کمک می‌کنند.

ارگانو به‌واسطه ویژگی‌های دارویی خود شناخته شده است و یک ادویه خوش عطروطعم است که می‌توانید برای کاهش مصرف نمک در دستور غذاهای مختلف استفاده کنید.ارگانو حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، و روغن‌های اساسی است و از ویژگی‌های گندزدایی، ضدقارچ و ضدالتهاب سود می‌برد.مصرف منظم ارگانو عملکرد سیستم‌ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و خطر ابتلا به مشکلات تنفسی را کاهش می‌دهد.

 زیره زمانی که در تلاش برای کاهش مصرف نمک هستید، مقدار کمی زیره در غذا می‌تواند عطر و طعمی مطبوع به آن ببخشد.این ماده حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که اثرات منفی رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند. مصرف منظم زیره به کنترل کلسترول خون و کاهش خطر مشکلات قلبی‌وعروقی کمک می‌کند.

زنجبیل به‌واسطه ویژگی‌ها ضدالتهاب، گوارشی، و آنتی‌اکسیدانی خود شناخته شده است و یک گزینه عالی دیگر برای افرادی محسوب می‌شود که در پی کاهش مصرف نمک خود هستند.زنجبیل حاوی تراکم بالایی از ترکیبی به‌نام جینجرول است که افزون بر بخشیدن عطروطعمی تند به زنجبیل، مسئول فواید دارویی آن نیز است.

نمک غذایتان را با این ادویه های خوش ععطر و طعم جایگزین کنید

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.