به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ مهدی یوسفی در نشست خبری طب سنتی خراسان رضوی ، بررسی دستاوردها و چالشها افزود: حضور این مداخله گران درمانی در حوزههای مختلف طب سنتی یکی از مهمترین چالشها و دغدغههای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.
وی با اشاره به اینکه عطاری ها، مراکز غیر مجاز درمانی و افراد فاقد صلاحیت با رویکرد طب اسلامی و سنتی اقدام به مداخلات درمانی میکنند و در برخی مواقع مشاهده شده است با برگزاری دورههای آموزشی اقدام به جذب فراگیر و اعطای مدرک میکنند، گفت: کسانی میتوانند در حوزه درمان و تجویز دارو فعالیت داشته باشند که از وزارت بهداشت و درمان مجوز رسمی داشته باشند.
رییس دانشکده طب سنتی و مکمل علوم پزشکی مشهد گفت: وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی متولی سلامت جامعه هستند و باید با چالشهایی که سلامت جامعه را تهدید میکند با جدیت برخورد کنند. گاهی مشاهده شده است افرادی غیر متخصص در زمینه طب سنتی و یا طب اسلامی به دادگاهها معرفی شده اند، اما تبرئه شده اند که این یکی از مهمترین چالشها در زمینه مداخلات درمانی به شمار میرود.
مهدی یوسفی افزود: تاکنون ۱۳۰ فارغ التحصیل از رشته طب سنتی و مکمل در کشور داریم که هشت نفر از آنان فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد اند و در کلینیک بیمارستانهای قائم، امام رضا (ع) و بیمارستان رضوی و همچنین در دو سلامتکده زیر نظر دانشکده علوم پزشکی مشهد پاسخگوی بیماران هستند.
دکتر سید جواد مجتبوی مدیر طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست گفت: طب سنتی و مکمل به شاخههای مختلف تقسیم میشود که میتوان به گیاه درمانی، ماساژ درمانی، طب سوزنی، زالو درمانی و حجامت نام برد؛ لذا توصیه میشود برای پیشگیری و درمان به روش درمان غیر دارویی بروند.
وی افزود: طب سوزنی میتواند در درمان ۶۰ بیماری از جمله تسکین دردها، آرتروز، اضطراب و افسردگی موثر باشد.
مدیر طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه فرایند افزایش دانش، تغییر نگرش، فرهنگ و نوع نگاه مردم نسبت به طب سنتی زمانبر است ادامه داد: آگاهی مردم در زمینه طب سنتی و فواید آن کم است و باید بدانند که به چه کسی برای درمان مراجعه میکنند، چون متاسفانه ورود عدهای سود جو به این حوزه کار، تشخیص متخصص از غیر متخصص را دشوار کرده است.