به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ جمال رازقی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز در جلسه مشترک هیات اقتصادی مکزیک با فعالان اقتصادی استان فارس در شیراز گفت: استان فارس حدود هفت درصد از جمعیت و وسعت کشور ایران را تشکیل میدهد و به لحاظ اقتصادی جایگاه ویژهای در کشور دارد.
وی افزود: استان فارس پنج درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تامین میکند به طوری که ۱۲ درصد تولیدات کشاورزی کل کشور معادل سالانه ۱۴ میلیون تن در استان فارس تولید میشود.
رازقی ادامه داد: همچنین این استان به واسطه تاریخ و تمدن غنی و برخورداری از جاذبههای گردشگری از جمله تخت جمشید و پاسارگاد پتانسیل و قابلیتهای قابل توجه و منحصر به فردی در زمینه گردشگری و توریسم دارد.
او با اشاره به ظرفیتها و جاذبههای طبیعی، پزشکی، علمی و دانشگاهی و برخورداری از نیروهای متخصص در فارس و شیراز، بیان کرد: استان فارس و شهر شیراز قطب پزشکی کشور ایران است که در طول سال میزبان توریستهای بسیاری از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.
سرپرست هیات اقتصادی کشور مکزیک نیز در این نشست گفت: کشور ایران و مکزیک شباهتهای زیادی باهم دارند که در برخی از بخشها از جمله کشاورزی امکانات بسیار خوبی در هر دو کشور وجود دارد که میتواند زمینه ارتباطات هر دو کشور باشد.
هکتور کارانزا بیان کرد: کشور مکزیک حدود ۴۰ سال وقفه سختی در تولید و رشد داشته و درحال حاضر با گذر از این وقفه روز به روز در حال پیشرفت و رشد است و رشد مناسبی در دستیابی به تکنولوژیهای پیشرفته داشته است.
وی اظهار داشت: هدف ما همکاری و تقویت فعالیتهای اقتصادی با بخش خصوصی و نه بخش دولتی کشور ایران و استان فارس است که زمینههای بسیاری برای همکاری اقتصادی دو طرف وجود دارد.
کارانزا ادامه داد: هدف از سفر به کشور ایران و استان فارس تقویت ارتباطات اقتصادی و مبادله کالا است که ما میتوانیم در بخش کشاورزی صادرات خوبی به ایران داشته باشیم و از ایران نیز پسته و استیل به مکزیک صادر شود.
وی تصریح کرد: در هیات اقتصادی مکزیک فعالان بخش خصوصی از بخشهای مختلف کشاورزی، بیمارستانی و دارو، پل سازی و راهسازی، و نفت و گاز هستند که خواستار همکاری و ارتباط اقتصادی دو طرفه با فعالان بخش خصوصی استان فارس برای انجام مبادلات تجاری هستند.
سرپرست هیات اقتصادی کشور مکزیک گفت: بسیار علاقمند به همکاری و تعامل با کشور ایران و شهر شیرازهستیم و میتوانیم در بحث انتقال تکنولوژی روابط تجاری خوبی داشته باشیم.
کارانزا ادامه داد: مکزیک مانند کشور ایران بسیار علاقه به پیشرفت و توسعه گردشگری دارد که فعالان بخش خصوصی گردشگری هر دو کشور میتوانند با تعامل و تبادل تجربه و تکنولوژی به رشد هردو کشور در بخش گردشگری کمک کنند.
انتهای پیام/ر