به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهم ترین دغدغه آموزش و پرورش، افزایش ایمنی اردوهای دانش آموزی است و این نگرانی ریشه در حوادثی دارد که اخیرا اتفاق افتاده است. از طرفی با توجه به تاثیراتی که اردوها در سیر تربیتی دانش آموزان دارد، آموزش و پرورش مصمم است با استفاده از ساز و کارهای مشخص، ایمنی اردوها را محقق کند.
براین اساس یکی از این ساز و کارها، تدوین متمم دستور العمل راهیان نور که به نام دستورالعمل «از مدرسه تا مدرسه» نام گذاری شده و در این متمم، بسیاری از مواردی که به عنوان خطرات احتمالی سفر به ذهن میرسد و همچنین راههای رفع آن خطرات پیش بینی شده است، به عنوان مثال یکی از این موارد ممنوعیت تردد اتوبوسهای راهیان نور در بازه زمانی ۲۳ تا ۵ صبح است.
یکی از موارد مهمی که در این متمم دیده شده، ایجاد «مرکز کنترل سفرهای برون استانی دانش آموزی» باهدف به حداقل رساندن سوانح اردوهای دانشآموزی و افزایش امنیت روانی خانوادهها و لزوم کنترل هرچه بیشتر و نظارت بر روند و کیفیت سفرهای برون استانی دانشآموزان است؛ بنابراین وظیفه این مرکز به عنوان یک مجموعه تلفیق کننده؛ تحلیل اطلاعات اردویی اهم از شرایط آب و هوایی و اطلاعات راهها جهت هرچه ایمنتر برگزار شدن اردوهای دانش آموزی است.
براساس این گزارش؛ این مرکز با همکاری تمامی تشکلهای دانشآموزی و همه واحدهای حوزه ستادی در زمینه سفرها و اردوهای دانشآموزی در سازمان دانشآموزی تشکیل و سفرهای برون استانی را از ابتدای سفر، نظارت و کنترل میکند.
با توجه به اهمیت این موضوع، یک مرکز پاسخگویی ۲۴ ساعته برای آسودگی خیال والدین دانش آموزان شرکت کننده در اردو ایجاد شده تا به صورت بر خط از آخرین موقعیت کاروان و همچنین شهرهایی که درطول مسیر از آنها عبورکرده و وضعیت سلامت فرزندانشان در طول مسیر مطلع شوند.
در ادامه آمده است این مرکز با ارتباط مستمر با اداره هواشناسی، راه وترابری و تحلیلهای هواشناسی موجود در اینترنت و پلیس راهور، و ارتباطهای تلفنی، بسترمناسب برای حرکت ایمن اتوبوسهای اردویی را در طول مدت سفر فراهم میکند. بنابراین اطلاعات مربوط به قبل از سفر، زمان آغاز سفر، انتخاب مسیرها، اطلاع از حوادثی که به صورت لحظهای در جاده اتفاق میافتد و نیاز به تصمیم گیری برای ادامه راه دارد را تا پایان اردو پایش میکند.
براین اساس تمهیدات لازم جهت تسهیل ارتباط بین این مرکز و عوامل دخیل در اطلاعات مورد نیاز، پیش بینی شده است.
براساس این متمم، این مرکز مجاز است که اگر در هر لحظه و به هر دلیلی ایمنی سفر با کمترین مخاطرهای مواجهه شود نسبت به صدور دستور توقف کاروان و رفع مخاطرات اقدام و درخصوص ادامه یا توقف سفرتصمیم گیری کند.
براساس این گزارش این مرکز حول ۲ بخش راه اندازی شده است؛ ۱- جمع آوری مجموعه اطلاعات اردو و ایجاد بانک اطلاعات اردویی به طوری که قابل استفاده، برای اردوهای آینده نیز باشد. ۲- توسعه بخش نرم افزای و سخت افزاری مرکز با استفاده از تجربیات حاصله از فاز اول.
بنابراین با ایجاد زیرساخت نرم افزارهای پایشگر مسیر و ایجاد یک بستر نرم افزاری میتوان کاروان دانش آموزی را به صورت یک موضوع متحرک روی نقشه دائما رصد کرد و این سامانه با اطلاعات سامانه «سپهتن» پلیس راهور نیز لینک است. البته با توسعه بهره بردای بیشتر و استفاده از سیتسم مچ بند برای رانندگان خودروها، در زمانی که راننده دچار خواب آلودگی شود از مرکز به او هشدار داده میشود، همچنین در زمان تراکم برگزاری اردوها از تعداد اپراتور بیشتری در مرکز استفاده میشود.
در این گزارش آمده است؛ مرکز کنترل سفرهای برون استانی دانشآموزی کشور با آغاز اردوهای راهیان نور از ۲۲ مهرماه فعالیت خود را آغاز کرده و این اردوها را تحت پوشش قرار خواهد داد. همچنین در مراحل بعدی، تمامی اردوهای دانشآموزی تحت پوشش این سامانه قرار میگیرد و از طریق، کانالهای ارتباطی اطلاعات این اردوها قابل رؤیت و پیگیری است.
گفتنی است؛ از نگاه وزیر آموزش و پرورش ایمنی، مهمترین دغدغه در موضوع اردوهاست و بارها تاکید کرده اند هر هزینهای که لازم باشد باید برای تامین ایمنی اردوهای دانش آموزی پرداخت شود.
انتهای پیام/