در تابستان امسال ۴.۶ درصد میزان تلفات مرغ گوشتی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۷۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ سید مهدی رفیعی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دامپزشکی در سالن جلسات این اداره‌کل برگزار شد، با اشاره به اینکه دامپزشکی حوزه‌های مختلف را شامل می‌شود، اظهار داشت: آنچه در استان به‌عنوان شاخص در حوزه دامپزشکی مطرح است بحث تراکم و ظرفیت بالای دام و طیور در استان است.

وی با بیان اینکه استان قم در یک سال گذشته 68 هزار تن تولید مرغ تخم‌گذار داشته است، افزود: تولید مرغ گوشتی استان قم در این مدت 5 میلیون و 800 هزار قطعه بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با تأکید بر اینکه نقش دامپزشکی در زمینه تأمین بهداشت دام و طیور بسیار سنگین است، تصریح کرد: در زمینه پرواربندی دام‌ها استان قم جزو استان‌های برتر است، و بیش از 60 درصد ظرفیت گاو و گوساله استان دام پرورده است.

رفیعی با بیان اینکه امسال در جشنواره شهید رجایی اداره کل استان موفق به کسب رتبه برتر در زمینه شاخص‌های برتر شد، ادامه داد: از نظر حجم و میزان فعالیت تقریباً جزو 20 استان اول هستیم و این مسئله نشان‌دهنده آن است که استان قم از نظر حجم عملیات جایگاه خوبی دارد.

وی ابراز کرد: در زمینه واکسیناسیون دامی در یک سال گذشته 341 هزار رأس گاو و گوساله واکسیناسیون شده‌اند و در این مدت یک‌میلیون و 165 هزار رأس گوسفند و بز واکسیناسیون شده‌اند، همچنین برای ضدعفونی جایگاه دامی حدود 480 هزار مترمربع ضدعفونی اماکن دامی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2.5 برابر شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: حدود 20 تن و 500 کیلوگرم گوشت گوسفند و بز و 39 تن گاو و گوسفند در کشتارگاه ضبط گوشتی بوده که در کشتارگاه‌ها معدوم شده است.

رفیعی با بیان اینکه در یک سال گذشته در کشتار طیور 6 میلیون و 300 هزار قطعه کشتار شده است، تصریح کرد: در فرآورده‌های دامی نظارت دامی در مزرعه انجام می‌شود و بعد از کشتار گوشت مرغ بسته‌بندی‌شده و اکیپ‌های نظارتی به مراکز عرضه نظارت دارند و در سطح مراکز عرضه بیش از 47 تن محصولات فراورده‌های دامی بوده که از چرخه مصرف خارج‌شده است.

وی با اشاره به واکسیناسیون طیور گفت: بیش از 122 میلیون دز انواع واکسن‌ها بوده که از این میزان 14.5 میلیون آن تزریق‌شده و حجم عملیات بیش از 28 درصد افزایش داشته است.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه با راه‌اندازی آزمایشگاه اداره کل میزان آزمایشات بهتر شده است، تصریح کرد: در سال گذشته 32 هزار و 400 مورد آزمایشات داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل این موارد دو برابر شده است.

رفیعی با اشاره به فعالیت‌های مختلف دامپزشکی گفت: خوشبختانه در سال جاری نسبت به سال گذشته درصد تلفات مرغ گوشتی کاهش قابل‌توجهی داشته است همچنین درصد تلفات در بهار امسال نسبت به سال گذشته بیش از 6 درصد بوده که 50 درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: در تابستان امسال نیز 4.6 درصد میزان تلفات مرغ گوشتی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 70 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/  ت

تلفات مرغ گوشتی در استان قم ۷۰ درصد کاهش داشته است

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار