به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس ، مراسم حلیم پزی در خمرههای گلی در فین قدمت ۴۰۰ ساله دارد و در فهرست آثار ملی قرار دارد.
طبخ حلیم در خمرههای گِلی (جُم) از روز پنجم محرم، به سبکی خاص در هرمزگان به ویژه در منبرهای (حسینیه های) شهرستان فین آغاز میشود.
مردان هیات به همراه یک آشپز خبره بر نحوه پخت حلیم نظارت دارند و با هم زدن حلیم مراقب ته نگرفتن نذری هستند که در اصطلاح محلی این عمل را (دار توی حلیم آوردن) میگویند.
حلیم حوالی عصر آماده میشود و عزاداران پس از مراسم سینه زنی یا در بازگشت از مراسم معروف تعزیه خوانی (منبرپاقلعه فین) در گروههای چند نفری به منبرهای محل توزیع نذری میروند.
انتهای پیام/ر