مراسم سنتی طبخ حلیم در خمره‌های گلی (جم) در حسینیه‌های فین آغاز شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس  ، مراسم حلیم پزی در خمره‌های گلی در فین قدمت ۴۰۰ ساله دارد و در فهرست آثار ملی قرار دارد.

برگزاری آیین سنتی طبخ حلیم جم در فین+تصاویر

طبخ حلیم در خمره‌های گِلی (جُم) از روز پنجم محرم، به سبکی خاص در هرمزگان به ویژه در منبر‌های (حسینیه های) شهرستان فین آغاز می‌شود.

مردان هیات به همراه یک آشپز خبره بر نحوه پخت حلیم نظارت دارند و با هم زدن حلیم مراقب ته نگرفتن نذری هستند که در اصطلاح محلی این عمل را (دار توی حلیم آوردن) می‌گویند.

برگزاری آیین سنتی طبخ حلیم جم در فین+تصاویر

حلیم حوالی عصر آماده می‌شود و عزاداران پس از مراسم سینه زنی یا در بازگشت از مراسم معروف تعزیه خوانی (منبرپاقلعه فین) در گروه‌های چند نفری به منبر‌های محل توزیع نذری می‌روند.

برگزاری آیین سنتی طبخ حلیم جم در فین+تصاویر

انتهای پیام/ر

آغاز مراسم حلیم پزی در شهرستان فین 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.