به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه استراتژیک سوم ملی معارف افغانستان برای سال های ۱۳۹۶_۱۴۰۰ هجری شمسی از سوی مقامات وزارت معارف طی محفلی با حضور چهرههای بلند رتبه دولتی معرفی شد.
"عبدالواثق آرین"، رئیس پلان و پالیسی وزارت معارف میگوید که با تصویب این پلان، افغانستان مبلغ صد میلیون دالر امریکایی کمک مالی اضافی از "مشارکت جهانی برای تعلیم و تربیه " بدست میآورد.
آرین به دستاوردهای وزارت معارف در یک دهه اخیر اشاره کرد و گفت که تعداد شاگردان شامل در سال ۱۳۸۰ به کمتر از یک میلیون میرسید که در سال ۱۳۹۵ این ارقام به بیش از ۹ میلیون افزایش پیدا کرده است.
وی افزود که سهم شاگردان اناث از یک درصد در سال ۱۳۸۰ به ۳۹ درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.
رئیس پلان و پالیسی وزارت معارف گفت که بیش از ۵۰ درصد از معلمان فارغ صنف ۱۴ و بالاتر از آن هستند و همچنین ۳۳ درصد آن را زنان تشکیل میدهند.
آرین به چالشهای عمده که سد راه وزارت معارف قرار دارد، اشاره کرد و گفت که در حال حاضر حدود ۳.۵ میلیون طفل که اکثر آنان دختراناند به مکتب نمیروند.
او با اشاره به اینکه میزان سواد مناطق شهری سه برابر بالاتر از مناطق روستایی است گفت که افغانستان از جمله کشورهایی است که پایینترین میزان سواد را داراست.
وی اظهار داشت که ۴۸ درصد مکاتب فاقد تعمیر مناسب و به تعداد ۱۰۰۷ مکتب به دلایل ناامنی مسدود است.
موصوف اظهار داشت که اصلاح نصاب تعلیمی، بازنگری و انکشاف مواد آموزشی، اعمار و تجهیز مکاتب فراگیر و مصون و انکشاف و نهادینهسازی سیستم ارزیابی دستآوردهای تعلیمی شاگردان، از جمله استراتژیهاییاند که مربوط به کیفیت آموزشی در پلان استراتژی سوم میگردد.
تقویت سیستمهای شفافیت، پاسخگویی و مبارزه با فساد برای مدیریت موثر منابع و تطبیق سیستمهای موثر و منسجم مراقبت و ارزیابی برای تصمیمگیری براساس شواهد، استراتژیهاییاند که مربوط به مدیریت موثر و شفاف در پلان استراتژی سوم میگردد.
قابل ذکر است که پلان عملیاتی برای رسیدن به اهداف و مقاصد استراتژیک، انکشاف ظرفیتها، تفویض صلاحیتهای اجرایی به ولایات و ولسوالیها، تشریک مساعی با سایر وزارتها، حمایت شرکای انکشافی از جمله تدابیر اجراییاند که تحت پلان استراتژی سوم قرار دارند.
انتهای پیام/