به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، مجتبی اسدی رئیس شورای روستای کُرُم گفت :در روستای کرم 150 مکان سنتی دوشاب پزی وجود دارد که در دل کوه و با ابزار ابتدایی ساخته شده است.
وی تصریح کرد : جوانان این روستا به دلیل مشکلات زیر ساختی از قبیل مشکل آبرسانی ، جاده ، خشکسالی و... رغبتی به ادامه زندگی در این روستا ندارند و به شهرها مهاجرت کردند.
اسدی با اشاره به اینکه با مرتفع کردن مشکلات زیرساختی و ایجاد شغل پایدار میتوان مردم را با روستا آشتی داد یادآور شد : با بها دادن به صنعت دوشاب پزی میتوان ایجاد اشتغال کرد.
وی تصریح کرد : با توجه به اینکه خشکسالی ها بهتر است گیاهان دارویی ، زعفران ، گل محمدی و سایر محصولاتی که مقرون به صرفه است و آب کمتری نیاز دارند کشت شود.
سجاد اسلامی کارشناس گردشگری نیز گفت : برای توسعه گردشگری نیازمند زیرساختهایی هستیم که یکی ازاین زیرساختها اقامتگاه های بوم گردی هستند که بیشتر در روستاها بنا میشوند و نقش به سزایی درترویج و شناسایی فرهنگ ایران دارند.
وی افزود: خوشبختانه در کشور ما اقامتگاههای بوم گردی در حال توسعه و پیشرفت هستند و روستاهای شهربابک نیز این پتانسیل را دارند که با استفاده اقامتگاههای بوم گردی در جذب گردشگر مؤثر باشند.
اسلامی اظهار داشت : روستای کرم نیز با استفاده از شاخص های گردشگری خوبی که دارد از جمله آسیاب دستکند ، جوی کنده شده در دل کوه ، حمام صخره ای و دستکند که دارای یک نوع مهندسی و معماری خاص است ، محراب سنگی ، اِشکفت(غار) با آثار نقاشی شده ی قدیمی با دهانه ای به طول بیش از دویست متر ، جنگل انبوه ارچن بادام ، جنگل پراکنده بنه ، چشمه و ابشار آبعلی ، چشمه آب باد که خواص درمانی دارد، کارخانه های دوشاب دست کند دردل کوه ، طبیعت زیبا و بکر ، سنگ نگاره ها
و مراسم دوشاب پزان میتواند یکی از مناطقی مهم در جنوب شرقی ایران باشد که گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می کند.
انتهای پیام/ی