وزیر بهداشت با بیان اینکه دومین عامل مرگ در اورژانس نزاع است، گفت: براى پیشگیرى از مرگ و میر ناشى از حوادث باید در این زمینه فرهنگسازى شود.

نزاع دومين عامل مرگ در اورژانس كشور/ لزوم فرهنگسازى در پيشگيرى از حوادثبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت صبح امروز در مراسم روز اورژانس و فوریت های پزشکی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، گفت: در اینکه اورژانس كشور خدمات زیادی ارائه می‌دهد تردیدی نیست؛ پرسنل روزانه هزاران بار در خدمت مردم هستند و کاری پر استرس دارند، هرچند اورژانس هوایی در بیش از ۳۰ نقطه کشور و بیش از ۲هزار آمبولانس تجهيز و بیش از ۱۲۰ مذکر اورژانس را مجهز کرده اید، ولی خلاصه این موارد باید رضایتمندی مردم باشد.

وی با بیان اینکه پنج هزار تخت بیمارستانی در دوره قبل فقط برای اورژانس راه‌اندازی شده است، مطرح کرد: در وزارت بهداشت کم‌ترین شکایت از اورژانس بوده با اینکه بیش از ۶۰ هزار ماموریت انجام می دهد.

تقویت ناوگان زمینی، هوایی و دریایی در دولت دوازدهم

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه ناوگان زمینی، هوایی و دریایی را در دولت دوازدهم تقویت خواهیم کرد؛ تصریح کرد: بحث مهم دیگر آموزش است، باید افرادی که پاسخگوی تلفن اورژانس هستند به عنوان اولين افرادی كه با همراه بيمار در ارتباط است، بیش‌ترین آرامش را منتقل کنند.

وزیر بهداشت ادامه داد: من با این‌ همه تحصیل کردن و شاگرد تربیت کردن، زمانی‌که مشکلی برای خانواده ام پیش می‌آید دست و پایم را گم می کنم و اميدم به شماست.

وی افزود: موضوع مهم دیگر زمان رسیدن پرسنل به بالین بیمار است؛ هر ثانیه دیر رسیدن، به اندازه یک سال برای مردم می گذرد. گاهى چند ثانيه دير رسيدن و فوت بيمار ممكن است به حساب اورژانس گذاشته شود؛  فردی که برای کمک به بیمار فرستاده می شود نیز باید کامل آموزش ببیند و پیشکسوتان در این حوزه مسئول هستند. در این دوره این بخش نیاز به توجه بیش‌تری دارد.

قاضی زاده هاشمی بیان کرد: البته دولت همچون سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور استخدامی و نمایندگان نقش مهمی دارند؛ تا اینجا فقط از درمان گفته شد، یعنی توجه به معلول، باید از رفتارهای پرخطر و تصادف پیشگیری شود، باید علت را از بین ببریم. تا کی می‌توان ناوگان اورژانس را تجهیز کرد؟.

وزیر بهداشت تصریح کرد: فرهنگ فقط عزاداری نیست، چرا باید نزاع، دومین عامل مرگ و میر در اورژانس کشور باشد؟؛ دستگاه‌های فرهنگی مسئول هستند تا از این اتفاقات پیشگیری شود.

وی گفت: وزارت بهداشت و اورژانس کشور وظیفه دارند با تسريع نجات مصدومان و بیماران و افزایش تخت های بیمارستانی از میزان مرگ و میر و نقص عضو کم کنند اما تا کجا می توان با توسعه فیزیکی اورژانس و بيمارستان ها از افزايش مرگ و مير كم كرد؟؛ بايد ديد جایگاه پیشگیری و آموزش همگانی برای کاهش حوادث کجاست.

وزيربهداشت ادامه داد: راه پیشگیری از حوادث، فرهنگ سازی و تربیت فرزندان و آموزش به مردم برای مراعات حقوق یکدیگر و پرهیز از تحصیل مال حرام است تا جامعه ای سالم داشته باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.