رئیس انجمن هماتولوژی آنکولوژی ایران گفت: سالانه یک هزار پیوند سلول‌های بنیادی در کشور انجام می‌شود.

انجام سالانه ۱۰۰۰ پیوند سلول‌های بنیادی در کشور/ صرفه‌جویی ارزی یک میلیون دلاری برای هر پیوندبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قوام‌زاده رئیس انجمن هماتولوژی و آنکولوژی ایران و رئیس پژوهشکده هماتولوژی، آنکولوژی و سلول‌های بنیادی در نشست خبری بیست و دومین کنگره سلول‌های بنیادی آسیا و اقیانوسیه که در بیمارستان شریعتی برگزار شد، با بیان اینکه اکنون بیش از 30 فوق‌تخصص هماتولوژی در کشور در زمینه پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادی فعالیت می‌کنند،گفت: 16 مرکز پیوند مغز استخوان در ایران راه‌اندازی شده است و مراکز پیوند در کشور ما با سرعت زیادی پیشرفت کرده‌اند.

وی ادامه داد: 27 سال پیش اولین بار پیوند مغز استخوان در ایران انجام شد و از 27 نفری که پیوند انجام دادند 21 نفر به زندگی عادی خود برگشتند.

قوام‌زاده افزود: مرکز پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادی بیمارستان شریعتی یکی از بزرگترین مراکز پیوند مغز استخوان دنیا بوده و از نظر پیوند نیز در زمره بزرگترین مراکز جهان قرار دارد که سالانه 500 پیوند در آن انجام می‌شود.

رئیس انجمن هماتولوژی آنکولوژی ایران گفت: در ایران 70 نوع پیوند با پیشرفته‌ترین علم روز دنیا انجام می‌شود، بزرگترین مراکز پیوند دنیا بیشتر کار تخصصی انجام می‌دهند اما ما از نظر عمومی تعداد پیوند بی شماری را انجام می‌دهیم همچنین انجام تکنیک‌های پیشرفته یا هایتک در پیوند و‌ آموزش پرستان و پزشکان در ایران انجام می‌شود.

قوام‌زاده تاکید کرد: تمام روش های پیوند مغز استخوان در ایران انجام می‌شود و سالانه حدودا هزار پیوند در سراسر کشور صورت می‌گیرد؛ در مجموع یک میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی انجام شده است زیرا با برای ورود هر سلول از خارج از کشور 20تا 50 هزار دلار باید پول بدهیم، اما هزینه سلول بنیادی در ایران رایگان است و پیوند 3 تا 4 میلیون هزینه دارد.

وی به بیمارانی که خویشاوند درجه یک برای پیوند ندارد اشاره کرد و گفت: برای این افراد اولین بانک غیرخویشاوند در خاورمیانه در ایران تشکیل شد و با 30 هزار نمونه در این بانک 16 نفر پیوند انجام داده‌اند.

رئیس انجمن هماتولوژی آنکولوژی به تحریم‌ها و مشکل تبادل مالی با سایر کشورها اشاره کرد و گفت: ما اکنون از بانک خون ایران به فرانسه سلول ارسال کردیم و بیماری به کمک این سلول از مرگ نجات پیدا کرد اما به دلیل مشکل تبادل مالی فرانسه هنوز نتوانسته است پول سلول را به ما بدهد، همچنین قرار بود نمونه‌ سلولی به ترکیه بفرستیم اما به دلیل همین مشکل این کار انجام نشد.

76 درصد بیمارانی که پیوند انجام داده اند سلامت خود را به دست آورده‌اند

وی ادامه داد:‌ هرچه تعداد نمونه‌ها در بانک خون ایران بیشتر شود از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌شود همچنین سایر کشورهای دنیا با دریافت نمونه سلول از ما به اقتصاد کشور کمک می‌شود زیرا هرسلول 20 تا 50 هزار دلار هزینه دارد.

قوام‌زاده تصریح کرد: سه روش جدید پیوند در حال تحقیق و بررسی است و به زودی به روش‌های پیوند افزوده می‌شود.

وی به درصد موفقیت پیوند در درمان بیماری‌ها اشاره کرد و گفت: 76 درصد بیمارانی که پیوند انجام داده اند به درمان پاسخ داده و سلامت خود را به دست آورده‌اند.

رئیس انجمن هماتولوژی آنکولوژی از درمان برخی بیماری‌ها به کمک پیوند سخن گفت و افزود: تالاسمی یکی از بیماری‌هایی است که بیمار به کمک پیوند می‌تواند سلامتی خود را به دست آورد، تا کنون 90 پیوند برای بیماران تالاسمی در بیمارستان شریعتی انجام شده است.

وی افزود: نزدیک به 2هزار پیوند در بیمارستان شریعتی برای درمان بیماری لوسمی حاد و سرطان خون انجام شده است.

قوام‌زاده عنوان کرد‌: ایران 80 میلیون جمعیت دارد و اکنون هزار پیوند در کشور انجام می‌شود اما برای رسیدن به استاندارد جهانی باید سالانه 2هزار و 400پیوند در کشور انجام شود.

توسعه توریسم سلامت با روش پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادی

رئیس انجمن هماتولوژی آنکولوژی به توسعه توریسم سلامت با روش پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادی در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون بیمارانی از کشور های منطقه‌ مانند سوریه، افغانستان، عراق و  ارمنستان برای پیوند به ایران می‌آیند و امکان گسترش این موضوع وجود دارد اما به دلیل نبود شرایط اسکان مناسب برای بیماران این امکان میسر نیست به همین دلیل باید به جنبه گردشگری و توریسم سلامت  در این زمینه بیشتر توجه کنیم زیرا این کار به اقتصاد کشور کمک شایانی می‌کند.

قوام‌زاده تصریح کرد: نیروی انسانی متخصص برای انجام پیوند در کشور وجود دارد و به همین دلیل باید مراکز پیوند در شهرستان‌ها راه‌اندازی شود و از مراجعه مردم در سایر استان‌ها به پایتخت جلوگیری کنیم، یکی از راه‌های جلوگیری مراجعه بیماران از شهرستان‌ها به پایتخت این است که بیمه فقط 100 درصد هزینه درمان را در سطح استان پرداخت کند و اگر بیماری قصد داشت برای درمان به پایتخت بیاید بیمه هزینه کمتری به او بدهد و بیمار پول اضافی پرداخت کند در این صورت از شلوغی  بیمارستان‌های پایتخت جلوگیری می‌شود همچنین بیماران دچار سردرگمی نمی‌شوند.

وی به هزینه پیوند در کشور اشاره کرد و گفت: یک پیوند آتالوژ 30 تا 50 میلیون هزینه دارد در این روش سلول از خویشاوندان درجه یک دریافت می‌شود در پیوند غیر خویشاوند هزینه 150 میلیونی به نظام سلامت تحمیل می‌شود البته بیماران هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.