مرجع تقلید شیعیان گفت: اجرای مداحی با سبک‌های ترانه با بهانه جذب جوانان بر مجالس اهل‌بیت (ع) به‌هیچ‌روی جای توجیه ندارد که نتیجه‌ای جز دوری از اهل‌بیت(ع) را در پی نخواهد داشت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی امشب در همایش مداحان و هیئت‌های مذهبی استان قم که در مسجد مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد، با اشاره به حدیثی درباره  امیرالمؤمنین(ع) از کتاب مناقب مرحوم شهرآشوب اظهار داشت: نامه اعمال انسان حب و محبت به امیرالمؤمنین(ع) است.

وی با اشاره به اهمیت اعتقاد به مسئله ولایت در سرنوشت انسان افزود: مؤمنانی که نامه اعمال آن‌ها به دست راست آن‌ها داده می‌شود حب و علاقه به امیرالمؤمنین (ع) است.

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: باید سعی شود محبت ظاهری خود از امیرالمؤمنین (ع) را تبدیل به محبت و پیروی باطنی کنیم تا رفتار و اعمال امام علی(ع) در تمامی عرصه‌های زندگی فرد رسوخ پیدا کند.

استاد برجسته حوزه علمیه اضافه کرد: مهم‌ترین دلیل ماندگاری حوادث تاریخی کسانی هستند که حامل پیام‌های این حوادث هستند که در مبحث عاشورا هیئت‌های مذهبی نقش ارزنده‌ای در ماندگاری حوادث تاریخی در طول تاریخ  داشته‌اند.

وی با تمجید از طرح پیاده‌روی کاروان شادی روز عید غدیر در قم گفت: اعتقاد ما این است که این قبیل اقدامات سبب وحدت امت اسلامی می‌شود که باید گسترش پیدا کند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) ادامه داد: زنده نگه‌داشتن امر اهل‌بیت(ع) در نزد اهل‌بیت(ع) بسیار مورد توصیه و توجه است که بخش بزرگی از این مسئله را جامعه هیئت‌های مذهبی کشور به دوش می‌کشند.

مرجع تقلید شیعیان با اشاره به مجاهدت‌های شاعران ولایی در طول تاریخ اضافه کرد: شاعرانی امثال دعبل خزائی پنجاه سال با اشعار خود با خلفای عباسی مبارزه کرد و با همین سلاح احیای امر اهل بیت(ع) را انجام داد.

وی با تأکید بر پیچیده شدن عرصه مداحی در زمان کنونی گفت: هیئت‌های مذهبی از سه بخش خطیب، مداح و گرداندگان هیئت تشکیل می‌شود که وظیفه اصلی همه آن‌ها باید زنده نگه‌داشتن امر اهل بیت(ع) باشد و در درجه دوم سبب تربیت جوانان باشد که مستلزم وجود جاذبه در هیئت مذهبی است.

وی ادامه داد: تأثیر هیئت‌، مداحان و خطبا در مسائل اجتماعی جامعه بسیار زیاد است که باید این سنت حفظ شود چراکه یکی از عوامل مهم پیروزی انقلاب همین تأثیر هیئت مذهبی بود.

آیت‌الله مکارم شیرازی اضافه کرد: مداحی اهل بیت(ع) نیاز به آموزش دارد و علاوه بر آموزش صوت و لحن باید آموزش محتوا و معرفتی داده شود چراکه مداحی به‌صورت انفرادی و خودجوش تأثیرگذاری زیادی ندارد.

استاد برجسته حوزه علمیه عنوان کرد: باید مطابق حال مستمعین برنامه‌های مذهبی اجرا شود که لازمه آن نیز آموزش فن بلاغت در بین جامعه مداحی کشور است.

وی با انتقاد از طولانی شدن مدت مجالس مذهبی تأکید کرد: طولانی کردن مجالس و خسته کردن مخاطبین یکی از مشکلات و ایرادات مهم مجالس مذهبی است که باید از این کار پرهیز شود.

مرجع تقلید شیعیان ابراز کرد: باید هیئت‌های مذهبی مراقبت کنند که سبب ناراحتی و آزار همسایگان و مجاوران خود نشود که این نیز از جمله آفت‌های عرصه مداحی در کشور است.

آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه داد: باید از تمامی اموری که سبب وهن اهل بیت(ع) می‌شود پرهیز شود که در این زمینه متأسفانه اشعار فراوانی نیز وجود دارد.

وی با انتقاد از برخی سبک‌های مداحی تأکید کرد: اجرای مداحی با سبک‌های ترانه و امثالهم با بهانه جذب جوانان بر مجالس اهل بیت(ع) به‌هیچ‌روی جای توجیه ندارد که نتیجه جز دوری از اهل بیت(ع) را در پی نخواهد داشت.

آیت‌الله مکارم شیرازی تأکید کرد: نباید مسائل مالی به‌عنوان هدف مداحی توسط مداحان پیگیری شود که اگر این عامل اصلی شود  تمام برکات عرصه مداحی از بین خواهد رفت.

انتهای پیام/ب

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۲۱ شهريور ۱۳۹۶
متاسفم