به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ اکرام زاده عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: درمانگاه امام رضا (ع) که یک سال از شروع فعالیت آن میگذرد، تاکنون به ۲۰۰ بیمار سلیاک از فارس و استان های جنوبی کشور خدمات رایگان درمانی و آموزشی ارائه کرده است.
وی تصریح کرد: سلیاک بیماری ژنتیکی خود ایمنی است که در آن دستگاه گوارش به پروتئین گلوتن حساسیت نشان میدهد.
اکرام زاده گفت: این واکنش با از بین رفتن پرزهای روده کوچک و در نتیجه جذب ناقص یا جذب نشدن مواد غذایی همراه است.
شرافت منش کارشناس ارشد تغذیه درمانگاه امام رضا (ع) اظهار کرد: کاهش وزن، اسهال مزمن، دردهای شکمی و نقص در مینای دندان از علل شایع این بیماری عنوان کرد.
وی ادامه داد: گلوتن در غلات، چون گندم، جو و چاوداد وجود دارد که مصرف این مواد و فرآوردههای آنها برای بیماران مضر است.
ریاستیان دانشجوی دکترای تغذیه ورژیم درمانی از این مرکز هم بیان کرد: حذف مواد غذایی گلوتن دار از برنامه غذایی بیماران سلیاک تنها راه درمان این بیماران است.
وی توصیه کرد: مصرف انواع حبوبات، سبزیجات تازه، میوه جات تازه، گوشت تازه فراوری نشده، انواع مغزیجات، آردبدون گلوتن و فراوردههای آن، مثل آرد ذرت و برنج بهترین رژیم غذایی برای بیماران سلیاک است.
انتهای پیام/ن