به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،مطالعات جدید پژوهشگران در منطقه دریایی Caroline Seamount واقع در غرب اقیانوس آرام منجر به شناسایی نمونه های جدید مرجانی شد. این مطالعات در حاشیه برنامه اکتشافی آکادمی علوم چین و در قالب پروژه China's remote operated vehicle (ROV) انجام شد. پژوهشگران در این طرح با کشتی تحقیقاتی موسوم به Kexue به بررسی لایه های مختلف اقیانوسی پرداخته و موفق به کشف نمونه هایی جالب توجه از جنگل های مرجانی، اسفنج های دریایی و .... در غرب اقیانوس آرام شدند.
تمامی این تصاویر در تاریخ بیست و پنجم آگوست برابر با سوم شهریور گرفته شده است. از جمله این مرجان ها می توان به نمونه های مرجان بنفش، سیاه، قرمز، سفید و زرد اشاره کرد.
تپه های مرجانی تنها به عنوان یک عنصر زیبا در طبیعت کاربرد نداشته و درواقع این مرجان ها نقشی بسیار با اهمیت در برقراری تعادل اکوسیستم دریائی ایفا می کنند. علاوه بر نقشی که این مرجان ها به عنوان پناهگاه بسیاری از جانوران دریائی دارد، یکی از مهمترین کاربردهای این تپه های مرجانی ، وظیفه ای است که به عنوان ضربه گیر و حائلی طبیعی سواحل در برابر امواج و طوفان های دریائی بر عهده دارند.
مرجان های دریایی نقش بسیار مهمی در تنظیم اکو سیستم جانوری در دریاها ایفا می کنند و متاسفانه در سال های اخیر، بنا به دلایل متعددی از جمله آلودگی ها، افزایش دما و اسیدی شدن آب اقیانوس های جهان، بخش وسیعی از این مرجان ها دچار آسیب دیدگی شده است. لازم به ذکر است که به اعتقاد پژوهشگران؛ بالا رفتن میزان اسید آب اقیانوس ها یکی از تاثیرات مهم تغییرات محیط زیست و آب و هوا محسوب می شود. دلیل اصلی اسیدی شدن آب دریاهای دنیا، تولید میزان زیاد دی اکسید کربن توسط صنایع و خودروها در سراسر جهان است که این میزان زیاد گاز، وارد هوا شده و بخشی از آن با آب دریا ترکیب می شوند.
صخره های مرجانی از مهم ترین و مفید ترین عوامل در اکو سیستم های دریایی محسوب می شوند که رشد جلبک ها دریایی ، تولید مواد مغذی و ذخایر انرژی گسترده برای ماهی ها را به همراه داشته و سفید شدن و نابودی آن ها باعث کاهش روز افزون منابع ذکر شده و تغییرات گسترده در اکو سیستم خواهد شد. تپه های مرجانی تنها به عنوان یک عنصر زیبا در طبیعت کاربرد نداشته و درواقع این مرجان ها نقشی بسیار با اهمیت در برقراری تعادل اکوسیستم دریائی ایفا می کنند. علاوه بر نقشی که این مرجان ها به عنوان پناهگاه بسیاری از جانوران دریائی دارد، یکی از مهمترین کاربردهای این تپه های مرجانی ، وظیفه ای است که به عنوان ضربه گیر و حائلی طبیعی سواحل در برابر امواج و طوفان های دریائی بر عهده دارند.
از سوی دیگر مرجان ها نقش بسیار مهمی در تنظیم اکو سیستم جانوری در دریاها ایفا می کنند ، برای مثال پژوهش های محققان در استرالیا نشان می دهد که وجود نوعی ویژه از مرجان های دریائی که به نام مرجان های آکروپورا یا میز مرجان ها مشهور هستند ، نقشی مهم و اساسی در حفاظت از ماهی هایی ایفا می کنند که در مناطق کم عمق دریاها زندگی کرده و نور خورشید می تواند به آن ها آسیب برساند.
به طور کلی ماهی های ساکن آب های کم عمق ، برای فرار از گرمای خورشید به زیر این مرجان ها پناه می برند و نابودی مرجان ها می تواند منجر به نابودی گسترده انواع ماهی های ساکن این ماطق شود.
در این میان اصلی ترین اقدامی که می توان برای نجات مرجان های دریایی انجام داد؛ کنترل آلاینده های جوی و کاهش گازهای مضری مانند دی اکسید و مونو اکسید کربن است. این موضوع نیازمند همکاری همه جانبه کشورهای جهان در سطح بین المللی است. از سوی دیگر شرایط فعلی به حدی بحرانی است که نمی توان تنها منتظر بهتر شدن شرایط شد و باید اقداماتی اساسی در این رابطه انجام شود.
منبع: سیناپرس
انتهای پیام/