به گزارش حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود مهرداد شکریه در نشست شرکتهای فعال حوزه چاپ سه بعدی اظهار کرد: صنعت ساخت افزایشی یکی از فناوریهایی است که با توجه به اهمیت و سرعت تحول آن مورد توجه ویژه معاونت علمی قرار دارد تا شاهد شکل گیری درست این فناوری و به تبع آن توسعه مناسب آن در کشور باشیم.
شکریه با اشاره به اینکه در ایران نسبت به سایر کشورها نیاز به انجام فعالیتهای بیشتری در این حوزه وجود دارد گفت: نگاهی به تاریخچه این فناوری نشان میدهد که آغاز فعالیت در این عرصه به دهه ۸۰ میلادی بر میگردد و سوابق طولانی برای این فناوری وجود دارد، اما ما در کشور حدود 2 یا سه دهه از این فعالیتها عقب هستیم پس نیاز به حرکتی با شتاب داریم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی ادامه داد: فناوری ساخت افزایشی یکی از فناوریهایی است که تحولی بسیار را در حوزههای مختلف ایجاد کرده است چنانچه شاهد هستیم اخیرا دستگاه پرینت سه بعدی توسط موشک به خارج از کره زمین حمل میشود و پرینت بسیاری از قطعات و ماهواره در همان جا انجام میشود و با این روش مشکلات برای جابه جایی قطعات رفع میشود. پس تحولی جدی با سرعت در این عرصه در حال شکل گیری است و باید به طور جدی و با برنامه ریزی درست فاصله مان در این حوزه را با سایر کشورها کاهش دهیم.
شکریه در بخش بعدی سخنان خود درباره تشکیل انجمن صنفی ساخت افزایشی اظهار کرد: تشکیل انجمن میتواند مزایای بسیاری برای صنف مورد نظر ایجاد کند البته انجمنها در دو دسته علمی و صنفی قرار میگیرند در زمان تشکیل انجمن باید قوانینی رعایت شود و به این نکته توجه کرد که انجمن حالتی ملی دارد و برای حمایت از تمام بازیگران حوزه مورد نظر تشکیل شده است، انجمنها باید حامی اعضای خود باشند. تشکیل انجمن صنفی در حوزه چاپ سه بعدی نیز میتواند همگرایی در این عرصه را افزایش دهد و باعث افزایش سرعت در فعالیتها شود.
در ادامه سید امیر غفاری دبیر کارگروه فناوری و نوآوری ستاد نیز بیان کرد: با آغاز فعالیت ستاد حوزه چاپ سه بعدی یکی از موضوعاتی بود که مورد توجه ستاد قرار گرفت، زیرا این حوزه نوپا است و بنا را بر این قرار دادیم که فعالیت اصولی و پایهای در این راستا انجام شود؛ بنابراین در نخستین قدم سند و نقشه راه توسعه حوزه چاپ سه بعدی تدوین شد. پس از آن نیز نخستین رویداد چاپ سه بعدی برگزار شد تا فعالان و علاقمندان با فعالیتهایی که در کشور انجام میشود آشنا شوند و در واقع نشان داده شود که کشور در مسیر پیشرفت و توسعه قرار دارد.
وی در بخش بعدی سخنان خود به تشکیل انجمن صنفی ساخت افزایشی اشاره کرد و گفت: بعد از برگزاری نمایشگاه و جشنواره چاپ سه بعدی بین فعالان این حوزه علاقمندی ایجاد شد و بحث تشکیل انجمن صنفی مطرح شد. تشکیل این صنف میتواند اتفاق مهمی در این حوزه باشد و مزیتهایی نیز برای فعالان این حوزه دارد. فعالان این حوزه باید از فعالیتهایی که در خارج از کشور انجام میشود آگاهی داشته باشند و در مقابل برای دستیابی با سطوح بالاتر و رقابت در این حوزه تلاش کنند و تشکیل انجمن میتواند به هم افزایی و حرکت در این مسیر کمک کند.
جواد مشایخ معاون ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی نیز عنوان کرد: ستاد مد نظر دارد تا در فضای کسب و کار کشور با توجه به تنوع حوزههای مختلف صنعت ساخت افزایشی نقش پررنگ تری داشته باشد.
وی بیان کرد: آنچه مطالعات و آینده نگاریها نشان میدهد ساخت افزایشی جزء فناوریهای انقلابی محسوب میشود و عملکرد کشور ما در مقابل پیشرفت این فناوری در جهان مسئله مهمی است. اینکه منتظر پیشرفت سایر کشورها در این حوزه باشیم یا از همین هستههای کوچک تشکیل شده در کشور برای رشد آنها حمایت شود مسئله مهمی است که باید به آن دقت شود. تشکیل انجمن به نفع یا ضرر ستاد نیست. ستاد مشاهده کرد بسیاری از شرکتهای فعال در این حوزه عمدتا کوچک و متوسط هستند و به تنهایی قادر به انجام بسیاری از فعالیتها در این حوزه نیستند، اما انجمن با اعضای خود میتواند تاثیر بیشتری برای پیشرفت فعالیتها در این عرصه داشته باشد.
همچنین عزیز زاده مدیر یکی از شرکتهای فناور حاضر در این جلسه نیز عنوان کرد: تشکیل انجمن صنفی فعالیتها در حوزه ساخت افزایشی را سامان میدهد و قرار است این انجمن نمایندهای برای کل صنف ساخت افزایشی باشد تا در نهایت بازار حوزه ساخت افزایشی که بازاری نو پا است رشد کند که قطعا با حمایتهای ستاد این روند تسریع میشود.
وی ادامه داد: مشکلات حقوقی در این صنف وجود دارد این یکی از مسائلی است که انجمن میتواند به آن کمک و در زمینه مسائل حقوقی خدمت رسانی کند. بحث بیمه نیز موضوعی است که برای اکثر واحدهای فعال در این زمینه مطرح است، زیرا بیشتر شرکتهای این حوزه نو پا هستندو انجمن در این زمینه نیز میتواند تاثیر گذار باشد. برگزاری دورههای آموزشی برای ارتقای سطح علمی فعالان این حوزه نیز میتواند از اقدامات مناسب این انجمن باشد، همچنین انجمن در رفع مشکلات بین شرکتها میتواند تاثیر گذار عمل کند.
در این جلسه مدیران شرکتهای فعال در حوزه ساخت افزایشی نظرات و پیشنهادات خود درباره تشکیل انجمن صنفی ساخت افزایشی بیان کردند. نشست شرکتهای فناور در حوزه ساخت افزایشی به منظور بررسی تشکیل انجمن صنفی ساخت افزایشی با حضور دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت افزایشی، اعضای ستاد و مدیران شرکتهای فناور در محل این ستاد تشکیل شد.
انتهای پیام/