به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست « بررسی جایگاه زن در غرب» همزمان با هجدهمین نشست سراسری اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در دانشکده الهیات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
محمدرضا اراکی دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان بریتانیا در ابتدای این نشست که در دانشکده الهیات دانشگاه علامه برگزار شد، گفت: در سال 2012 میلادی یک کمپین بزرگ بنام « مهر محمد(ص)» انجام شد که در این کمپین خیلی فعال بودیم، فعالیتهای سیاسی و مذهبی بسیار خوبی داشتیم و حدود نه ماه است که برای اقامت دائم به کشور ایران بازگشتهام.
وی ادامه داد: تفاوت جامعه غرب با جامعه ما خیلی روشن است، در غرب همه چیز بر مبنای مادی گرایی است، در آنجا معنویت و ارزشها معیار سنجش شخصیت افراد جامعه نیست و شخصیت افراد با پول و تجمل گرایی سنجیده میشود.
اراکی به نقش مسلمانان در غرب اشاره کرد و افزود: امروز علیرغم تمام فشارها، اسلام هراسیها، ایران هراسیها و حملاتی که به اسلام میشود ما در غرب شاهد افزایش یک موج اسلامگرایی هستیم.
دبیر اسبق انجمن اسلامی تاکید کرد: ویژگی این اسلامگرایی این است که این موضوع در قشر جوان در حال شکل گیری است. در گذشته برخی جوانان جذب فرهنگ غرب میشدند ولی الان این مسئله کاملا متفاوت است و جوان مسلمان در غرب احساس شخصیت میکند.
وی بیان کرد: امروز مقوله خانواده در غرب یک چیز کاملا متلاشی شده است. دولت انگلیس الان به زوجهایی که از هم طلاق نگیرند کمک مالی میکند، این نشان میدهد خانواده در غرب تا چه حد در حال متلاشی شدن است و تنها چیزی که در غرب باقی مانده لذت پرستی است.
اراکی افزود: زن مظلومترین قشر جامعه در غرب است. سن زن در غرب بین 15 تا 35 ساله است، یعنی سنی که برای مردان آنجا استفاده جنسی دارد، شما نگاهی به تبلیغات استخدامی زنان در غرب بیاندازید ببنید چه معیارهایی برایشان مهم است، ولی در کشور ما ارزشی که برای زن وجود دارد بسیار فراتر از این چیزهاست.
وی تصریح کرد: آیا برابر کردن مسئولیتهای زن با مرد آزادی است؟ قطعا اینطور نیست. اینکه بگوئیم زن در غرب کارهای مردانه را میتوانند انجام بدهند پس آزاد هستند، یک تفکر اشتباه است. توانائیهای زن و مرد یکسان نیست و اگر برخی کارها را زن انجام دهد به او ظلم شده است نه اینکه او آزاد است.
اراکی بیان کرد: بخشی از موضوعی که باعث غرب گرایی زنان میشود بحث تهاجم فرهنگی است ولی بخش بزرگی هم به کمکاری رسانههای داخلی ما برمیگردد. صورتی که اگر واقعیتها نشان داده شود چنین مسائلی پیش نمی آید.
وی گفت: نمیتوان گفت زنان ما از غرب الگو گرفتهاند، سینمای ما از غرب الگو گرفته و برخی زنان ما هم از سینمای داخلی الگو گرفته اند. پس سینمای ما مشکل دارد. ما در سینمای کشورمان چند فیلم ساخته شده که ارزش حجاب را نشان بدهد؟ وقتی حجاب تبیین شود و در رسانه های ما درست به این موضع پرداخته شود خیلی از این مشکلات را شاهد نخواهیم بود.
ورونیکا فاضلی بانوی تازه مسلمان شده آلمانی در ادامه این نشست گفت: 13 سال است که در ایران هستم. چند سالی است احساس میکنم خداوند از من میخواهد تا به دانشجویان و جوانان مسائلی را در خصوص زندگی در غرب مطرح کنم.
وی ادامه داد: همواره در غرب به خاطر اینکه مسلمان بودیم با مشکلاتی روبرو بودیم ولی بعد از 11 سپتامبر فشارها و زخم زبانها بیشتر شد. چندین بار به خاطر زخم زبانهایی که به ما زده میشد مجبور شدیم محل سکونت خود را تغییر دهیم.
وی تصریح کرد: بعد از 11 سپتامبر دیگر به ما به چشم تروریست نگاه میکردند، تحمل زندگی برای ما بسیار سخت شد و این فشارها باعث شد که به ایران بیایم.
فاضلی عنوان کرد: من 10 سال در آلمان نماز و روزه گرفتم ولی برای نزدیکی بخدا به یک معرفت نیاز است و من از زمانی که به ایران و به شهر قم آمدم احساس میکنم به این معرفت نزدیک شده ام.
وی در خصوص تقلید برخیها از زنان و دختران ایرانی از زنان غرب، گفت: اگر یک زن ارزش و کرامت خودش را پیدا کند هیچ وقت یک زن غربی را الگو قرار نمیدهد و دلش برای زن غربی میسوزد.
فاضلی با اشاره به آزادیهای کاذب در غرب گفت: آزادی واقعی یک زن و انسان در غرب پیدا نمیشود، غرب برای یک انسان بیشتر شبیه یک زندان است.
وی تصریح کرد: در غرب برای دین شبکههای ماهوارهای باید هزینه بدهیم ولی میبینیم غرب صدها شبکه ماهوارهای را به رایگان در اختیار ما قرار میدهد تا بتواند به اهدافی که مدنظر دارد برسد.
انتهای پیام/