به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ علی اصغر بدیعی مقدم مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی گفت: این سرعتکاه اکنون به صورت آزمایشی در محدوده بابا امان شهرستان بجنورد نصب شده است.
وی افزود: این سرعتکاه هوشمند، توسط رئیس اداره ایمنی و ترافیک این اداره کل ابداع و طراحی شده است.
بدیعی اظهار کرد: برای نصب این تجهیزات هوشمند 180 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است و اکنون در حال بهره برداری به صورت آزمایشی است تا نقاط قوت و ضعف آن، شناسایی شود.
حامد معروف رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهدای و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی نیز درباره نحوه کارکرد سرعتکاه هوشمند گفت: کاربرد این سرعتکاه در شب بوده بنابراین برای مقاطعی که تصادفات در شب به علت سرعت بالا رخ می دهد مفید است.
وی اظهار کرد: این سرعتکاه مجازی که با انعکاس تصویر روی سطح جاده، وجود سرعتکاه فیزیکی را در چشم راننده مجسم می کند، سبب می شود تا راننده تصور کند که به سرعت کاه فیزیکی رسیده و مجبور به کاهش سرعت می شود.
معروف افزود: ایمنی تردد در محورها با وجود سرعت کاه های مجازی به نسبت سرعت کاه هایی که با سازه آسفالت در سطح جاده ایجاد می شوند، بیشتر است.
وی تاکید کرد: ثبات کیفیت با گذشت زمان، چرخه عمر بیشتر و کمک به محیط زیست به واسطه عدم استفاده از مواد آسفالتی و رنگ های شیمیایی از مزایای این سرعتکاه هوشمند است.
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهدای و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی گفت: از معایب آن می توان به عدم کارایی آن در روز اشاره کرد.
معروف عنوان کرد: از دیگر قابلیت های این سامانه این است که ابعاد این سرعت کاه ها متناسب با میزان سرعت خودروی عبوری، بزرگ و یا کوچک می شود.
وی اظهار کرد: سرعت خودرویی که قرار است از محل سرعت کاه مجازی گذر کند، با دوربین های نصب شده کنترل و به سامانه مخابره می شود و بسته به سرعت خودرو، ابعاد سرعت کاه مجازی کوچک و یا بزرگ نشان داده می شود.
معروف خاطرنشان کرد: با توجه به استفاده از پروژکتور برای ایجاد تصویر روی سطح آسفالت، این سرعتکاه می تواند به روشنایی و آشکارسازی محدوده مورد استفاده نیز کمک کند.
انتهای پیام/آ