خروج از بحرانی که ترامپ برای  آمریکا ایجاد کرده نیازی به میانجی و شماره تلفن ندارد/ هیچ گاه بحث خروج افغان‌ها از ایران در دستور کار نبوده است/مهلت ۶۰ روزه  تغییری پیدا نخواهد کردمعاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به ملاقات مدیران ایرانی و خارجی اینستکس از بررسی نظام نامه‌های کاری این سازو کار خبر داد و گفت: اینستکس پیشرفت خوب، اما آهسته‌ای داشته است و اروپایی ها باید از فرصت ۶۰ استفاده کنند.

آزاده تهرانی- سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در گفت وگو با  خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بیانیه اتحادیه اروپا و موضع وزارت امور خارجه در رابطه با این بیانیه گفت: برای ایران بیانیه‌های اتحادیه اروپا ملاک نیست، بلکه عمل آن‌ها ملاک است.

وی در ادامه افزود: چه آن‌ها (اروپایی‌ها) بپذیرند و چه نپذیرند ضرب الاجل ایران قطعی بوده و در زمان ذکر شده مهلت آن به پایان خواهد رسید؛ ایران در پایان ۶۰ روز مرحله بعدی از کاهش تعهدات خود را آغاز خواهد کرد و ما پیش‌تر راجع به مرحله بعدی اقدامات ایران به آن‌ها توضیح داده ایم.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان خاطرنشان کرد: به بیانیه و صحبت آن‌ها اهمیتی نمی‌دهیم، آنچه برای ایران اهمیت دارد، این است که آن‌ها در عمل خواسته‌های ما را تامین کنند که خیلی روشن در دو حوزه نفتی و بانکی خواسته هایمان را به اطلاع آن‌ها رسانده ایم.

آماده گفت وگو و مذاکره با اروپایی ها هستیم/ مهلت ۶۰ روزه  تغییری پیدا نخواهد کرد

عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای مذاکرات احتمالی در این ۶۰ روز با اروپایی ها دارید، توضیح داد: اروپایی‌ها تمایل خود را نشان داده و از کانال‌های مختلف اظهار علاقه کرده اند، در هر صورت با توجه به شرایط فعلی باید مذاکراتی را داشته باشیم و ببینیم آیا می‌توان راه حلی پیدا کرد یا خیر.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در ادامه تصریح کرد: ایران هیچ گاه از گفت وگو با کشور‌های عضو برجام مانند اتحادیه اروپا، چین، روسیه و... امتناع نکرده و نخواهد کرد.  اگر در خصوص ابعاد سیاسی، فنی و حقوقی تعهداتمان نیاز به رایزنی داشته باشیم، آماده گفت وگو و مذاکره هستیم، در هر صورت مدت تعیین شده تغییری پیدا نخواهد کرد. اما در حال حاضر برنامه مشخصی تنظیم نشده و ما منتظر هستیم که آن‌ها خود به جمع بندی رسیده، مواضع خود را مشخص کنند، توانایی خود را در نظر گرفته و سپس اگر علاقه‌مند باشند گفت و گویی داشته باشیم.

بحث خروج افغان‌ها از ایران و باز گرداندن آن‌ها هیچ گاه در دستور کار قرار نداشته است

وی همچنین در رابطه با اظهارات خود درباره مهاجرین افغان، توضیح داد: صحبت‌های من بسیار روشن بود و اینکه برخی از دوستان برداشت دیگری داشتند جای تاسف دارد؛ بحث خروج افغان‌ها از ایران و باز گرداندن آن‌ها مطرح نیست و هیچ گاه در دستور کار ما قرار نداشته است. موضوع این است که کشور‌های غربی و به صورت مشخص کشور‌های اروپایی هم به تعهدات خود عمل کنند. خواهش می‌کنم کسانی که این مسائل را تحلیل می‌کنند بحث را به انحراف نکشانند؛ روی سخن با افغان‌ها و افغانستان نیست بلکه با کشور‌های غربی و به طور مشخص اروپایی‌ها است.

عراقچی ادامه داد: کسانی که مسبب مشکلات و نابسامانی‌ها و آوارگی مردم افغانستان هستند باید به مسولیت خود عمل کنند، اما نه تنها مسولیت خود را اجرا نمی‌کنند بلکه ایران را هم که از مهاجران افغان میزبانی می‌کند، تحریم کرده و تلاش می کنند فشار‌های اقتصادی به ما وارد نمایند.

وی افزود: اوضاع به این شکل نمی‌تواند ادامه پیدا کند و آن‌ها حتما باید به مسولیت‌های خود عمل کنند. منظور از عمل به مسولیت هایشان این است که اروپایی ها باید یا هزینه‌های مربوط به مهاجران و پناهندگان را تقبل نمایند یا بخشی از آن‌ها را در کشور خود پذیرا باشند. در نهایت باید بگویم که صحبت ما در جهت بهبود وضعیت پناهندگان و مهاجران افغانستان است و روی سخن ما با کشور‌های غربی و اروپایی است. نباید اجازه دهیم که آن‌ها از مسولیت خود فرار کرده، در حالی که ایران را تحریم می کنند.

مواضع اروپا در قبال مهاجران پسندیده نبود/ دوستان (در داخل کشور) در جهت برداشتن فشار از روی دوش  اروپا حرکت نکنند

دیپلمات عالی رتبه کشورمان گفت: مواضع اروپا پسندیده نبوده و دوستان (در داخل کشور) در جهت برداشتن فشار از روی دوش  اروپا حرکت نکنند؛ زیرا باید این فشار بر روی کشور‌های اروپایی وجود  باشد و علاوه بر این، پذیرش پناهندگان یک مسولیت بین المللی است و به همین دلیل هم کمیساری عالی پناهندگان در سازمان ملل ایجاد شده است، ولی مشارکت کشور‌های اروپایی در قبال هزینه کردن برای پناهندگان در کشور‌های دیگر را با  ایران مقایسه کنید.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: این وضعیت نمی تواند ادامه پیدا کند و ما می‌توانیم گزینه‌های دیگری هم  در برابر خواهران و برادران افغان قرار دهیم. هیچ تحمیلی بر آن‌ها نخواهد بود و لازم است که من این موضوع را تصریح کنم که  ۴٠ سال است با این عزیزان زندگی می کنیم و آن‌ها بخشی از جامعه و زندگی ما شده اند، برخی از آن‌ها در جبهه‌های جنگ و دفاع از حرم حضور فعال و قهرمانانه‌ای داشته اند.

وی در ادامه افزود: افغان‌ها در اقتصاد، جامعه و بسیاری از امور ما حضور فعالی دارند و شرافتمندانه زندگی می‌کنند، ملت ایران بر اساس وظیفه اسلامی، انسانی و بین المللی از آن‌ها سخاوتمندانه پذیرایی کرده است؛ ما به همه وظایف خود آشنا هستیم و به انجام آنها ادامه می دهیم.

در زمینه آموزش و بهداشت به افغان‌ها کمک کرده و کوتاهی نکردیم

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان بابیان اینکه در زمینه آموزش و بهداشت به افغان‌ها کمک کرده و کوتاهی نکردیم، اظهار داشت: علاوه بر این در رابطه با تسهیلاتی که ایران برای افغان‌ها ایجاد کرده است هم باید بگویم که قرار است یک شنبه در خصوص اعطای تابعیت به کسانی که از مادر ایرانی و تابعیت خارجی متولد شده اند لایحه‌ای در مجلس بررسی شود که عمده آن شامل کودکانی می شود که پدر افغانی دارند؛ ما این اقدامات را انجام داده و خواهیم داد، اما نباید کشور‌های اروپایی از مسولیت خود فرار کنند و لازم است مسولیت خودشان را انجام دهند، ما این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

اینستکس پیشرفت خوب، اما آهسته‌ای داشته است/ در ملاقات مدیران ایرانی و خارجی نظام نامه‌های کاری اینستکس بررسی شد

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سئوالی در مورد  آخرین مذاکرات بین ایران و اروپا در رابطه با اینستکس اینگونه توضیح داد: آخرین مذاکراتمان به سه شنبه هفته گذشته و پیش از موضع فعلی ایران برمی گردد. ساز و کار اینستکس پیشرفت خوب، اما آهسته‌ای داشته است و نیاز بود که ساز و کار مشابهی در ایران شکل بگیرد که اخیرا تاسیس شده و روز سه شنبه مدیران ایرانی و خارجی این ساز و کار با یکدیگر ملاقات داشته اند و نظام نامه‌های کاری را بررسی و اسناد آن را رد و بدل کردند.

اینستکس خواسته  برجامی ما را تامین نمی‌کند/ چشم انداز اینستکس امیدوار کننده نیست مگر اینکه اروپا در مهلت ۶٠ روزه حرکتی انجام دهد

وی در ادامه تصریح کرد: اینستکس به عنوان یک ساز و کار مالی معمولی در حال پیشبرد است، اما این ساز و کار خواسته ما را در برجام تامین نمی‌کند؛ خواسته ما این است که بتوانیم ساز و کار خود را ادامه داده، در آمد‌های ناشی از آن برگشته، قابل دسترس بوده و استفاده شود. اگر اینستکس می‌تواند در این زمینه کمک کند، فبها، ولی اروپایی‌ها باید منابع مالی لازم را در اختیار اینستکس قرار دهند.

عراقچی در رابطه با اینستکس تاکید کرد: اینستکس زمانی می‌تواند برای ما مفید باشد که اولا سریع‌تر عملیاتی شود و ثانیا همه حوزه ها، همه کالا ها، تحریمی و غیر تحریمی را در بر گیرد، همچنین منابع مالی و خطوط اعتباری در آن قرار داده شده باشد؛ یا اروپایی‌ها باید از ایران نفت بخرند که اینستکس بتواند به مسولیت خود عمل کند یا به اشکال دیگری خطوط اعتباری (برای ما) قرار دهند. به هر حال اینستکس می‌تواند به تامین خواسته‌های ایران کمک کند، ولی متاسفانه تا الان روند آن کند بوده و چشم اندازش چندان امیدوار کننده نیست مگر اینکه در مهلت ۶٠ روزه (اروپا) حرکتی انجام دهد.

 خروج از بحرانی که ترامپ برای  آمریکا ایجاد کرده نیازی به میانجی و شماره تلفن ندارد

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه پس از موضع‌گیری محکم جمهوری اسلامی ایران و اعلام مهلت مهلت ۶٠ روزه برای اروپایی‌ها، شاهد تکاپویی از سوی کاخ سفید برای برقراری تماس با تهران بودیم، حتی ترامپ شماره ای هم برای برقراری این تماس ارائه کرده است. همچنین به تازگی از سوی کشورهای مختلف در منطقه و فرامنطقه ای پیشنهادهای بسیاری برای میانجیگری برای برقراری این رابطه مطرح شده است، تصمیم وزارت خارجه در قبال این موارد چیست، تصریح کرد: برای خروج از شرایط دشوار و بحرانی که ترامپ برای خود و آمریکا ایجاد کرده است، نیازی به میانجی یا شماره تلفن نیست.

ایالات متحده تنها با تجدید نظر در سیاست های خود می تواند از وضعیت تنش آمیز فعلی خارج شود

وی ادامه داد: واشنگتن باید سیاست و رفتار خود را تصحیح کند؛ تمام دنیا به سیاست‌های غلط کاخ سفید و اشتباه آن‌ها در خروج از برجام و خطایشان در تحریم ایران اذعان کرده و سیاست فشار حداکثری آمریکا را اشتباه می‌دانند. ایالات متحده باید در رفتار و سیاست خود تجدید نظر کند تا بتواند از این بحران خود ساخته و وضعیت تنش آمیز فعلی خارج شوند وگرنه خروج از این شرایط نیازی به تلفن و میانجی ندارد.

عراقچی در رابطه با نقش اروپا برای فشار وارد کردن به واشنگتن برای تغییر سیاست در قبال تهران و شروط ١٢ گانه پمپئو تصریح کرد: شروط پمپئو بسیار مضحک است. ضمن اینکه پیام‌های ضد و نقیضی از کاخ سفید به گوش می‌رسد، باید بگویم که روز جمعه ترامپ ١٢ شرط را به یک شرط تقلیل داد که آن هم در برجام محقق شده است. به نظر من کاخ سفید از فقدان یک سیاست منسجم و معقول در خصوص ایران، کل منطقه و چه بسا در سطح بین الملل رنج می‌برد؛ راه اصلاح امور، اصلاح سیاست‌ها و رفتار‌های کاملا غلط واشنگتن است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به اینکه با شماره تلفن ارائه شده از سوی ترامپ چه خواهید کرد؟ تصریح کرد: اگر نیاز شود آنها شماره ما را دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
درود بر عراقچی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۲ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
اتفاقا مام به آمريكا شماره تلفن داديم كه هر وقت خواست تحريما رو ورداره زنگ بزنه خبرمون كنه
United States of America
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگز برچام نبود آقای ترامپ از این هم که هست بیشتر ممکن بود بر افراخته تر و ناراخت شود .
درود بر تیم مذاکرات
دولت تدبیر و امید به مذاکرات خوب .
آفای عراقچی هم خیلی زحمت میکشند.
United States of America
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
آقای ترامپ با کره هم مذاکره کرد و حتی با هم چایی شیرین هم صرف شد.
نتیچه؟؟؟؟
بعد قربون و صدقه حالا کره هم برگشت به "سنت الاولین" و بیشتز از قبل آزمایش و پرتاب و کار هایی از این دست.
Iran (Islamic Republic of)
عمار سید علی
۱۶:۱۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
به فرموده حضرت اقا
جنگ نخواهد شد مذاکره نخواهیم کرد
Iran (Islamic Republic of)
متین
۰۸:۴۸ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
آقای عراقچی بهتر نیست از این شغل بری کنار کار خاصی انجام ندادی به اسم برجام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
برای همینه که می گن ترامپ زرنگه و مغز مالیه چون اول شماره تلفن داده تا ایران زنگ بزنه تا هزینه تلفن برای ایران باشه. مسئولین گول نخورند و بزارند اول اون تماس بگیره تا هزینه تلفن برا اون باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
دورد بر دکتر عراقچی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
جناب دکتر حرفت خیلی به جا بود شما باید حافظ منافع مردم ایران عزیز باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
نکنه اين اينستکس هم مثل برجام و اف اي تي اف هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
بدتره سیاست نفت درمقابل غذاودارو!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
ترامپ مذاکره با ايارن را در خواب خواهد ديد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
این شصت روز دیگه چیه!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
شش سال ویکسال وشصت روز!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
60 روز هم مثل 6 سال میگذره و هیچی به هیچی. نگران نباش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
برجام هيچ سودي برا کشور نداشت که هيچ ضرر هم داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۸ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
افغانها در آبادانی ایران نقش بسزایی دارند .ممنونم از همشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
شماره منم بدین زنگخورم کمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
باز بگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
نهضت جنگل را دشمن شکست نداد.
سر میرزاکوچک خان را یکی از یاران نفوذی خودش جناب خالو قربان برید و برای رضا شصت تیر برد.
رئیسعلی را هم اجنبی ها شهید نکردند.
رئیسعلی هم از پشت با تیر غلامحسین تنگکی که نفوذی انگلیس بود از پا در آمد.
تاریخ مبارزات ما با استعمار گواه است که هیچ وقت از روبرو تیر نخوردیم. هر بار مبارزه جدی شد ما به خودمان باختیم و یکی از پشت ما را زد.
برای زانو زدن این ملت همیشه پای یک نفوذی در میان بود. یکی از بین خودمان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
کوتاه آمدن = شکست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
حضرت اقا فرمودن نه مذاکره خواهيم کرد نه جنگي ميشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
اينستکس هم يکي مثل برجام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
کاش مثل برجام بود. نفت در برابر غذا و دارو... البته از دستاوردهای برجام محسوب میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
برادري ايران و افغانستان ديرينه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خودشان باید زنگ بزنند ايران هرگز زنگ نخواهد زد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۹ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
ایران پیروز و ایران قدرتمند
خوار و ذلیل و کر و کور شوند دشمنان این مردم و این کشور خدایی.
Netherlands
ناشناس
۲۳:۳۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
هرگز ايران به ترامپ زنگ نخواهد زد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
دقت کنید! اروپایی ها توی این دوماه هیچ امتیازی به ایران نمی‌دهند. اگر از مواضعشان کوتاه بیایند کلا همه چیز را باخته‌اند و بر خلاف منافع ملی خودشان عمل کرده‌اند.
حضرت امام 40 سال پیش گفت آمریکا شیطان بزرگ. رهبر انقلاب هم گفتند که ما اعتماد به امریکا و اروپا نداریم. دولت گوش نکرد حالا بر طبل بی اعتمادی می‌زنند.
Iran (Islamic Republic of)
(م) سراوندانى
۲۳:۱۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
عزيز فقط از خدا بترس
Iran (Islamic Republic of)
دوستدار خوبان
۲۳:۰۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
مشگل مملکت ما افغانیها باشه من میگم فردا همشون برن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگه کمی به سخنان رهبر توجه بشود کمی ترس از دشمن وجود نداشته باشه وتوجه به داخل کشور باشه دیگه نیاز به برجام نیست که بعد از چند سال گفتگو هنور هر روز حرف از برجام ادامه دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سيد عباس عراقچى بسيار سنجيده سخن ميگويد انسانى است والا تا امروز بيانات تبليغاتى و شعارى نداشتند تا حالا بد دهنى از ايشان ديده نشده تا حالا چاخان نگفتند حقيقت گو هستند احترام به ايشان لازم و واجب شرعى است مثل هر ادم موفقى دشمن هم دارد من احدى نيستم ولى در اين ماه مبارك دعاگويش هستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
آروم حرف زدن خوبه ولی مهم اینه که بجا حرف بزنه و هزینه ایجاد نکنه.
Azerbaijan
ناشناس
۲۲:۴۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
هر کاری میکنین، فقط مردم رو در تولید و اقتصاد بیشتر مشارکت بدین. بدون مردم هیچ پیشرفت و رونقی حاصل نمیشه، از نخبه های خارج از کشور هم استفاده کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
خودمون به اندازه کافی نخبه داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
بهترین زمان گفتگو الان است فرصت را قبل از انتخابات دوره جدید ترامپ از دست ندهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
گفتگو بر سر چی؟ هر چی عقب نشینی کنیم جلوتر میان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
آقا این ترامپ همیشه فرار رو به جلوش با زیرکیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
فقط غنی سازی بالای بیست درصد. بین بیست تا صد در صد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
آقا برجام و پاره کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
ترامپ اگر از یه عده ای در ایران مطمئن نبود شماره تلفن نمیداد
جلو این عده نفوذی باید گرفته شود...
Canada
ناشناس
۲۰:۳۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
در مورد افعان ها .ما همه از یک پدر ادم و یک مادر حوا هستیم .اونها هم برادارن و خواهران مایند .حالا بخاطر وصعیت مالی و حاهلی و نادانی اشتباهی هم مرتکب شدند .باید ببخشید .
اگر میخواهید شاد باشید .همه را دوست بدارید .سعی کنید خوبیهای طرف را ببیندید .و خودتون را یک دقیقه در جای اونها بگذارید .زمین مال خداست .بیایید انسان باشیم
Canada
ناشناس
۲۰:۳۳ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
مصاحبه اقای ظریف در اینور اب مخصوصا با فاکس نیوز که طرفداران اقای ترامپ بیننده اش هستند خیلی خوب بود .باعث شد .جان بولتون نتواند جواب گزارشگر را بدهد
باید در رسانه های اینور اب بیشتر فعال باشیم تا صدای حقانیت مان شنیده شود.الان اونها یکطرفه هر چه میخواهند راجع به ما میگویند .در اصل ما صدا نداریم .مردم جاهل هم باور میکنند
Sweden
احمد
۲۰:۱۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
هیچگاه ازکلمه افغان استفاده نکنیدچون همه ی مردم کشور افغانستان افغان نیستند لطفا همیشه ازجمله ی افغانی یاافغانستانی استفاده نمائید
Germany
ناشناس
۲۰:۰۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اروپا موطفه به قراردادهایی که امضاء کرده عمل کنه. هزینه هر مهاجر در اروپا برای یک زندگی بخور و نمیزمیانگین حد متوسط 1000 یورودر ماه یعنی سالی 12000 در یک سال برای 3 میلیون میشه 36 میلیارد یورو. اینکه اروپایی ها بخشی از رقم 8 میلیارد یورو یا دلار رو بعنوان تکلیف بین المللی شون تقبل کنند رقم سنگینی براشون نیست. این خواسته زیاد بزرگی نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
شهردا مشهد یک ماه پیش گفتن که تاجر های افعانی نزدیک ۱۵ میلیارد سرمایه گذاری کردن تو مشهد و خیلی از افعانها خانواده شون ایرانند و خودشون اروپا و هزینه خانواده شون رو میفرستند ماها اینا وارد کردن ارز به ایران نیست چیه ؟؟؟؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۹:۵۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
به فرموده آقا مذاکره نخواهیم کرد، جنگ هم نخواد شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سپاس از جناب عراقچی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
ما اتباع سپاس گزار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستیم اما آقای عراقچی این طور که شما گرفتید درسخنانتان دیدگاه خیلی نسبت به ماها عوض یا بد تر شد.با تشکر فراوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
تمام کارکرای ایرانی بیکارشدن بخاطرافغانیها کم کم کارساختمان ازحرفه ایرانیا خارج میشه ومثل تولیدوابسته خارجیامیشیم
ازیک طرف میگین برای همایت ازکارگرایرانی جلوقاچاق کالاروگرفتیم مگر گوشی تلفن همراه درایران تولیدمیشه که جلوقاچاقشوگرفتین هدف دولت فقط سرکیسه کردن مردم یا انحصاری کردن قاچاقه وگرنه اگربخاطرحمایت ازکارگرایرانی بودکه این همه افغانی توایران نبود.
Iran (Islamic Republic of)
اکبریان
۱۹:۳۹ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
مسئولین و خانواده هاش که مشکلی ندارن بیت المال دستشونه مردم نابود شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۸ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
معطل اروپا موندن یعنی وقت تلف کردن. غیر از خروج ار برجام دیگه هیچ گزینه ای منافع ایران رو تأمین نمیکنه. سازش با دشمن جز هزینه و خسارت دستاوردی نداشته و نخواهد داشت. باید در مقابل استکبار جهانی مقتدر باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
علی۳۱۲
۱۹:۰۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگر طبق گفته هایتان عمل کنید جای امیدواری هست
باید محکم ایستاد
اروپا و غرب باید در مقابل فجایع و مشکلاتی که در افغانستان ایجاد کرده اند باید جوابگو باشندد و متحمل هزینه های نادانی هایشان باشند ما که به افغانستان حمله نکردیم
آورگان افغانی هزینه زیادی بر دوش ملت ایران دارند هرچه زودتر بروند بهتر
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۱:۵۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
شما راه مرز ها رو باز کنید یک ماهه کل افغانستانی‌ها بیرون می‌روند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اونموقعه که واسه دفاع از مرزهای کشورمون توی سوریه سر میدادن قهرمان بودن، حالا که اوضاع آروم تر شده بهتره هر چه زودتر برن؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۱:۰۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خداوند به تیم دیپلمات های ایران قوّت بدهد،بندگان خدا با زحمت زیاد مقابل این درندگان امریکایی و اروپایی از حقوق ملّت دفاع میکنند در عوض ، یک عده بی اطلاع یا کم اطلاعِ احساسی ، آنها را به سازشکاری و... متهم میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
میشه خیلی کوتاه بگین این برجام چه دست آوردی برای ما داشته ...!!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۰:۰۲ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اره خیلی دفاع کردن ، مدافع به شهدای حرم میگن......
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۰:۰۴ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اره خبلی دفاع کردن ، مدافع ملت وایران به شهدای مدافع حرم میگن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
هیچ هنرنیست که هزینه تحصیل خارجی ها رابدهد وایرانی تا آخرین ریال هزینه تحصیل فرزندش را ازجیب بدهد.هفت تا بیست میلیون تومان.
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی حسینی
۲۱:۱۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
بیا از من خارجی بپرس که ایا هزینه تحصیلت رایگانه
از صنوف ابتدایی تا اول پول نگرفتن اصلا ثبت نام نمیکنن بعد در قسمت تحصیلات عالی اصلا به هیچوجه برای مارایگان نیست بعد هزینه رابه جای پول رایج تومان
دلار ان هم به قیمت آزاد دریافت میکنند
خواهشن در مورد یک مطلب حتما تحقیق کنید بعد نظر بدید
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۲:۱۳ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
شما که میگید خارجی ها هزینه تحصیل فرزند خود را نمی‌دهند از کجا میدانید شما چه می‌دونی تو صف بانک وایستادن برای واریز فیش مدرسه فرزندت یعنی چه .چه می‌دونی دویییدن واسه اینکه بچه است محصل و با فرهنگ بار بیاد یعنی چه ...چه می‌دونی تو صف کارت وایستادن و اخرش نوبتت بشه و این که محل کارتتان کجای اون شهری که اقامت داری بیوفته بیعنی چه فقط برید خدا رو شکر کنید مشکلات افغانستانی ها رو ندارید و فقط خدا هیچ ادمی رو به حال خودش وا نگذارد که در مورد خلقت و آفرینش انسان ها بحث و حدیث بدی باشد .باشد که رستگار شویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
لطفا بدون تحقيق حرف نزن دوست عزيز کسي هزينه تحصيل خارجي هارو نداده
آخرین اخبار