به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برای تقویت هوش انجام بازیهای فکری، محاسبات ذهنی، خوردن مواد غذایی سالم، استشمام بوی گل ها، حل جدول و مواردی از این دست میتواند مفید باشد، اما در عوض برخی کارها هوش عادی شما را نیز تخریب میکند که میتوانید اثرات منفی آن را بر زندگی خود ببینید به همین دلیل باید از انجام کارهای مضربرای نورونهای مغزی ارزشمند خود خودداری کنید.
استرس باعث آسیب دیدن به قلب و اعصاب، ریزش موی سر، ایجاد آکنه و خرابی دندانها میشود، اما به جز این موارد باعث کاهش سطح هوش نیز میشود.
براساس تحقیقات دانشمندان دانشگاه ویگزنر در ایالت اوهایوی آمریکا استرس بیش از حد میتواند باعث مرگ سلولهای مغزی و حتی بروز آلزایمر زودرس در افراد شود. کارشناسان علت را در تغییرات هورمونی بدن در اثر بروز استرس میدانند که باعث آسیب دائمی به سلولهای مغزی میشود.
بیشتر بخوانید: با هفت خوراكي كاهش دهنده هوش و حواس آشنا شويد!
براساس تحقیقات چاقی نیز میتواند باعث کاهش عملکرد شناختی افراد، کاهش سطح هوش، ابتلا به زوال عقل و ناتوانی در حل مسائل پیچیده و محاسباتی به ویژه در علم ریاضیات شود.
کارشناسان اعتقاد دارند نوجوانانی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند، معمولاً در زمینه درسی ضعیف تراز همسالان خود هستند که میتواند به دلیل مشکل چاقی آنها و عملکرد هورمونها بر مغز و بدن باشد.
برخلاف آنچه اکثر مردم تصور میکنند خوردن بیش از حد مواد شیرین شامل انواع شیرینی، شکلات، آبنبات و خوراکیهایی ازا ین دست باعث تقویت قدرت ذهنی و افزایش سطح هوش نمیشود، بلکه کاهش سطح هوش را نیز به دنبال دارد.
براساس تحقیقات افراد دیابتی بیشتر از سایرین در معرض خطر دمانس مغزی و ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند.
کارشناسان علت را در بروز التهاب در بدن در اثر مصرف بیش از حد مواد شیرین میدانند که میتواند به سلولهای مغزی آسیب شدید برساند.
اگر در محل کار، خانه یا دانشگاه در آن واحد چندین کار را به طور همزمان انجام میدهید و به اصطلاح multi-tasker هستید، با وجود انجام دادن سریع کارها و پیش افتادن در آنها، اما داشتن این قابلیت یک خبر بد برای سلامت ذهن شما و به ویژه سطح هوش است.
براساس تحقیقات انجام چند کاربه طور همزمان میتواند سبب آسیب دیدن به مغز و کاهش سطح هوش شود، به همین دلیل کارشناسان به افراد توصیه میکنند یک کار را در یک بازه زمانی معین انجام دهند و سپس به سراغ کار دیگر بروند تا تمرکز آنها کاهش پیدا نکند.
اگر خود سیگار میکشید یا در معرض دود سیگار اطرافیان قرار دارید امکان آسیب دیدن مغزتان وجود دارد. کارشناسان اعتقاد دارند سیگار کشیدن یا استشمام دود سیگار میتواند سبب ورود مواد سمی از جمله مونواکسید کربن به بدن شود.
در اثر بالارفتن حجم مواد سمی در بدن عملکرد عروق خونی آسیب دیده و تعداد زیادی از نورونهای مغزی از بین میروند که به این ترتیب در عرض مدت زمان کوتاهی فرد دچار کاهش سطح هوش میشود و در نهایت رفتن بیش از حد به مسافرتهای هوایی طولانی مدت نیز میتواند سبب کاهش سطح هوش در افراد شود.
بیشتر بخوانید: کمبود این هورمون هوش ریاضیتان را کم میکند
براساس تحقیقات دانشمندان رفتن به مسافرتهای بین قارهای با هواپیما سبب برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن و پدیده جت لگ میشود که در نهایت اثرات مخربی بر سطح هورمونهای بدن، عملکرد سلولهای مغزی و مرگ آنها میگذارد.
کارشناسان برای تقویت سطح هوش و جلوگیری از تخریب این هدیه ارزشمند خدادادی به افراد توصیه اکید میکنند توجه کافی بر تنظیم ساعت خواب خود و نیز مصرف خوراکیهای سالم داشته باشند.
با دقت درموارد فوق میتوانید از سطح بالای هوش خود حتی در دوران سالمندی نیز بهرهمند باشید و دچار ابتلا به بیماریهایی از جمله آلزایمر نشوید.
انتهای پیام/
متاسفانه من از اون آدمایی هستم که در شرایطی که اکثر افراد خیلی ریلکس و آرومن استرس دارم، مثلا موقع گرفتن نوار قلب، بیخود و بیجهت قلبم تند تند میزد و مسئولش هی میگفت چرا انقدر استرس داری؟
یعنی پولشو نداریم
نه سیگار میکشیم
تازه ای کیو مون هم پایینه
مگه زندگی بدون استرس هم داریم.نه واقعا داریم؟!!!!