به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان ایتالیایی در جدیدترین تحقیقات خود که در مجله Frontiers in Nutrition به چاپ رسیده است دریافته اند مصرف کاکائو و مشتقات آن می تواند سبب افزایش هوش و درک شناختی در افراد به ویژه سالمندان شود.
براساس پژوهش های انجام شده در کاکائو و شکلات انواع آنتی اکسیدان های مفید برای بدن از جمله فلاونول ها وجود دارد که ترکیبی از مواد طبیعی و تقویتی سیستم اعصاب مرکزی بدن است.
کارشناسان با مطالعه برروی افرادی که روزانه شکلات به ویژه شکلات تلخ مصرف می کنند دریافته اند حافظه کوتاه و بلند مدت و نیز سطح هوش ادراکی در این افراد تا چندین ساعت پس از مصرف شکلات افزایش یافته و نمرات آنها در آزمون تست حافظه و عملکرد های شناختی بالاتراست.
مصرف شکلات به ویژه بر روی زنان اثر تقویت کنندگی بالاتری دارد و علاوه بر افزایش سطح هوش ادراکی باعث تقویت انرژی و برطرف کردن خستگی نیز می شود.
کارشناسان علت موثر بودن این ترکیبات بر تقویت حافظه، سرعت پردازش اطلاعات ذهنی و افزایش حافظه کلامی را به دلیل مواد شیمیایی موجود در این خوراکی می دانند که سبب تقویت خون رسانی به بافت های بدن، قلب و عروق و در نتیجه افزایش اکسیژن و مواد مغذی به سلول های مغزی می شود.
یکی از دلایل ابتلا به بیماری های شناختی با منشاء حافظه در افراد سالمند از بین رفتن سلول های مغزی به دلیل کمبود دریافت اکسیژن است که خوردن شکلات به ویژه نوع تلخ آن می تواند تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کند.
علاوه بر تقویت قدرت حافظه مصرف شکلات می تواند سبب تقویت قدرت هوش و کسب نمرات بالاتر در آزمون های محاسباتی نیز شود، بسیاری از سالمندان در انجام محاسبات ساده ریاضی دچار مشکل هستند که مصرف شکلات می تواند به بازیابی قدرت تجزیه و تحلیل داده ها و موفقیت در آزمون های سطح هوش و به تبع آن موفقیت بیشتر در زندگی روزمره کمک کند.
تنها عارضه جانبی ناشی از شکلات کالری بالای آن و نیز قند موجود در نوع شیرین آن است که با مصرف به اندازه این ماده غذایی می توان تا حد زیادی از بروز عوارض جانبی در اثر آن جلوگیری کرد.
کارشناسان به سالمندان توصیه می کنند هر روز به ویژه در ساعات پایانی شب شکلات مصرف کنند تا مانع از آسیب دیدن سلول های مغزی و افت قدرت حافظه شان شوند.
انتهای پیام/