به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ پرویز گرشاسبی در گفتگو با خبرنگاران استان اظهار کرد: این میزان رسوب گذاری به هنگام سیلاب به سدها وارد می شود.
وی افزود: آورده رودخانه ها و رسوب گذاری در مخزن سدها سبب می شود تا سدهای کشور سالانه 356 میلیون مترمکعب از حجم مفید خود را از دست بدهند.
وی با اشاره به اینکه رسوب گذاری سبب کاهش عمر مفید سد می شود،گفت : میزان رسوب گذاری سالانه در سدهای کشور معادل چند برابر ظرفیت سد شیرین دره در خراسان شمالی است.
گرشاسبی افزود: وضعیت آورده رسوب به برخی سدها همچون سد شیرین دره در شهرستان مانه و سملقان حاد است و باید اجرای طرح های آبخیزداری در بالادست این سد سرعت گیرد.
معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: اکنون برنامه ها و عملیات آبخیزداری در بالا دست 157 سد در دست پیگیری است و در این باره برای کاهش ورود میزان رسوب گذاری در مخزن سدها، اجرای طرح های آبخیزداری با اولویت حوزه های بحرانی اجرا می شود.
وی گفت: میزان روسوب گذاری در سدهای کشو از متوسط جهانی پایین تر است به طوری که در سطح جهان به طور متوسط سالانه یک درصد از مخازن سد ها از دست می رود اما در کشور این رقم 76 صدم درصد است.
معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: امسال طرح های آبخیز داری در حدود یک میلیون و 900 هزار هکتار انجام می شود که 800 هزار هکتار با اعتبارات دولتی و مابقی با اعتبارات و مشارکت های مردم و سایر بخش ها انجام می شود.
انتهای پیام/آ