محمدحسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: در حال حاضر آبمیوهها یکی از علل انتقال بیماری وبا به افراد محسوب میشوند و استفاده از آبمیوههایی که از میوههای گندیده و خراب گرفته میشود، بیماریهای مختلف گوارشی در افراد را در پی دارد.
وی عنوان کرد: فروشندگان آبمیوه برای افزایش حجم آب دریافتی میوهها، آنها را ساعتها و حتی روزها در آب خیس کرده که در برخی از موارد از آب غیربهداشتی برای این کار استفاده میکنند.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران تاکید کرد: اگر درصد خراب بودن میوهها به قدری زیاد بوده که در درون آن آثاری از کپک دیده میشود مصرف آن به عنوان آب میوه میتواند در دراز مدت سبب بروز بیماری سرطان در افراد شود.
وی ادامه داد: تهیه آبمیوه به وسیله افراد به صورت دستی و در آبمیوه فروشیهای چرخی، همچنین در آبمیوه های غیرکارخانهای احتمال ابتلا به وبا بیش از همیشه وجود دارد به طوریکه اگر فرد فروشنده یا خانواده وی آلوده به میکروب وبا باشند این ویروس از طریق آنها به درون آبمیوه سرایت کرده و باعث بیمار شدن افراد مصرفکننده میشود.
عزیزی یادآور شد: میکروب وبا در آبمیوه مانند محیط مرطوب توانایی زنده بودن و رشد و نمو را دارد و به همین خاطر در اثر رعایت نکردن مسائل بهداشتی میکروب وبا به راحتی قابل انتقال به افراد مصرفکننده است.
انتهای پیام/
یک لیوان «آب هویج» با طعم وبا/آب میوه را از مغازههای معتبر بخرید
ويروسي باكتريايي يا قارچ يا اغازيان باشه
میکروب و ویروس از نظر ساختمان و بیولوژی زمین تنا آسمان تفاوت دارند.