به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛ سیروس کوهستانی دبیر انجمن قطعهسازان خودرو کرمانشاه گفت: اکنون 26 واحد قطعهسازی داریم که دارای پروانه بهرهبرداری هستند و میتوان آنها را به سه بخش تقسیم کرد.
وی افزود: بخش اول واحدهایی هستند که مستقیم با خودروسازی و زنجیره تامین قطعات در کشور ارتباط دارند که بر اساس بررسیهای میدانی، سهم آنها از این 26 واحد حدود یک پنجم است.
دبیر انجمن قطعهسازان خودرو کرمانشاه یادآوری کرد: دسته دیگر واحدهایی هستند که عملا فعالیتی ندارند، اما کارگاه و تجهیزات آنها وجود دارد و پتانسیل بهرهبرداری هم دارند اما ممکن است گاهی سفارشی کار کنند که این بخش نیز سهم حدود یک سومی دارند.
دبیر انجمن قطعهسازان خودرو کرمانشاه سهم کرمانشاه از بازار قطعهسازی کشور را کمتر از پنج درصد دانست و اظهار کرد: دلیل این سهم کم هم تعداد واحدها و هم ظرفیت آنها است که اکنون زیر ظرفیت کار میکنند.
وی افزود : البته اگر واحد ایران خودرو در کرمانشاه با ظرفیت کامل فعال شود که قرار است 30 هزار دستگاه خودرو در سال تولید کند و اگر از قطعهسازان استان برای زنجیره تامین قطعات این واحد استفاده شود، این سهم پنج درصدی بیشتر خواهد شد.
وی گفت: اصلیترین دلیل کاهش تولید واحدهای قطعه سازی رکود در کل اقتصاد کشور و خصوصا صنعت خودروسازی است، صنعت خودروسازی ایران ظرفیت تولید سه میلیون دستگاه انواع خودرو را در سال دارد و اکنون میزان تولید این صنعت به سختی از یک میلیون دستگاه عبور میکند.
دبیر انجمن قطعه سازان خودرو کرمانشاه گفت: وقتی که از دو سوم ظرفیت خودروسازی در کشور استفاده نشود، قطعا ظرفیت قطعهسازها نیز به همین میزان کاهش خواهد یافت.
وی از دست رفتن سرمایه در گردش را نیز از دیگر مشکلات واحدهای قطعهسازی دانست و ادامه داد: گاهی مطالبات قطعهسازان پس از سه یا چهار سال هنوز تسویه نشده و همین امر باعث از دست رفتن سرمایه در گردش این واحدها میشود.
انتهای پیام/پ