به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ مهدی غیب الهی مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: سهم ابرکوه از تولید محصولات زراعی، باغی و دامی استان یزد 15 درصد است و این شهرستان در تولید گندم و زردآلو رتبه نخست و در تولید گوشت قرمز و محصولات گلخانه ای رتبه دوم را در استان به خود اختصاص داده است.
غیب الهی افزود: با وجود بحران آبی سالانه 190 هزارتن محصولات زراعی، باغی، دامی در شهرستان ابرکوه توسط هفت هزار کشاورزو دامدار بهره بردار تولید و به بازار عرضه می شود.
وی بابیان اینکه از این میزان تولید ، 125 هزار تن انواع محصولات زراعی و 35 هزار تن انواع محصولات باغی است
افزود: محصولات باغی شامل انواع انگور، زردآالو، انار، هلو، شلیل، انجیر و پسته و محصولات زراعی عمدتا گندم ، جو، ذرت و یونجه است.
وی بابیان اینکه تولید محصولات کشاورزی در این شهرستان 10 درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: توسعه وتجهیز اراضی وباغات شهرستان به سیستم آبیاری تحت فشار و برگزاری کلاس های ترویجی و استفاده از روش های علمی عامل موثردر افزایش تولیداست .
غیب الهی تصریح کرد: با راه اندازی صنایع بسته بندی و تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز، پرورش دام ، توسعه محصولات گلخانه ای و قارچ و فراوری محصولات زردآلو می توان زمینه های ارز آوری و اشتغال بیشتر را در ابرکوه فراهم کرد.
غیب الهی افت آب های زیر زمینی و تداوم خشکسالی را مهمترین مشکل کشاورزان دانست و با تشویق کشاورزان خرده مالک به تجهیز زمین های کشاورزی خود به سیستم های آبیاری تحت فشار افزود: دولت 85 درصد هزینه اجرای این طرح را به صورت بلاعوض پرداخت می کند.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: برای جلوگیری از برداشت بیرویه آب در بخش کشاورزی و افزایش راندمان آبیاری در ابرکوه تاکنون بیش از 2 هزار و 500 هکتار اراضی این شهرستان به روش آبیاری قطرهای تجهیز شده است .
غیب الهی ادامه داد: برای استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی توسعه سیستم آبیاری نوین در بیش از یکهزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی ابرکوه در حال اجراست.
وی تاکید کرد: بخاطرکاهش شدید منابع آبی بسیاری از قناتهای شهرستان ابرکوه خشک شده و در 40 سال گذشته از مجموع 91 رشته قنات هم اکنون 11 رشته آن آب دارد و مابقی خشکیده است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون 648 حلقه چاه کشاورزی و 11رشته قنات، منابع تامین آب بخش کشاورزی شهرستان ابرکوه است.
کشاورزان ابرکوه بیش از 15هزار هکتار اراضی سطح زیرکشت محصولات زراعی، باغی در اختیار دارند.
انتهای پیام/ ی