محققان پژوهشگاه رویان توانستند با تحقیقات خود نشان دهند که وجود آنتی اکسیدان در رژیم غذایی مادران شیرده می‌تواند سلامت جنسی فرزندان پسر را افزایش دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ناباروری از مشکلات سلامتی است که نه تنها زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد بلکه دارای اثرات اجتماعی قابل توجهی نیز هست. تلاش برای درمان افراد و زوج‌های نابارور اهمیت فراوانی دارد، اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

در جهت بهبود وضعیت باروری مردان، تحقیقی در پژوهشگاه رویان صورت گرفت که ارتباط تغذیه مادر با روغن ماهی و ویتامین E در دوران بارداری و شیردهی را بر کیفیت سلول‌های جنسی فرزندان مذکر بررسی می‌کرد.

محققان در پژوهشگاه رویان، موش‌های مدل آزمایشگاهی ماده را به گروه‌های مختلفی تقسیم کرده و ترکیبی از روغن ماهی، ویتامین E و یا هر یک به تنهایی را در دوره‌های زمانی پیش از بارداری، حین بارداری، حین شیردهی یا ترکیبی از زمان‌های فوق، به موش‌های مورد نظر خوراندند.

گروهی از موش‌ها با تغذیه معمول به عنوان گروه کنترل، در کنار گروه‌های ذکر شده مراحل آزمایش را گذراندند. پس از اتمام دوران شیردهی، بیضه فرزندان نر گروه-های مختلف جمع‌آوری شد و مورد بررسی‌های بافت شناسی قرار گرفت.

نتایج این پژوهش که در مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک به چاپ رسیده است نشان داد، سلول‌های جنسی، طول، عرض و وزن بیضه فرزندانی که مادرانشان در طول بارداری تنها روغن ماهی دریافت کرده بودند، کمتر بود.

این شاخص‌ها در گروهی که بعد از زایمان تنها ویتامین E دریافت کرده بودند بهبود یافته بود. در گروه دریافت کننده ویتامین E به تنهایی یا همراه با روغن ماهی پس از زایمان، تعداد سلول‌های جنسی و سلول‌های حمایت کننده از آنان نسبت به گروه کنترل افزایش یافته بود.

این یافته نشان می‌دهد، برای بهبود سلامت جنسی فرزندان مذکر، لازم است مادران شیرده علاوه بر امگا ۳ از آنتی‌اکسیدان نیز در رژیم غدایی خود استفاده کنند.

این پروژه توسط دکتر شاهوردی، دکتر علیزاده مقدم ماسوله، فهیمه زارع ابراهیم آباد و همکارانشان در پژوهشگاه رویان انجام گرفت.

منبع:مهر

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.