به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از استقبال باغداران استان از طرح گردوی پیوندی خبر داد و گفت: هم اکنون عمده باغات گردوی این استان گردوهای بومی که از طریق بذر کشت شده اند که درختان بسیار تنومندی هستند که جمع آوری محصول به سختی انجام می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون گردوکاران این استان به کشت گردوی پیوندی که به لحاظ تولید در واحد سطح از گردوهای بومی عملکرد بسیار مطلوبی دارند، روی آورده اند افزود: پارسال برای نخستین بار از ارقام جدید و تجاری گردوی پیوندی از محل یارانه ها بین کشاورزان توزیع شد که در سال زراعی جاری از این درخت ها برای پیوند استفاده می شود.
شریکیان با بیان اینکه رقم گردوی بومی استان از نظر باغبانی مشخص نشده است و به صورت توده می باشد، افزود: به صورت بومی این گونه ها کاغذی، سنگی، آمیخته خراسانی و .. نامگذاری شده اند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: شرایط اقلیمی این استان بسیار مناسب برای تولید گردو است، اما باغ های استان نیاز به اصلاح و نوسازی دارد که با گسترش گردوی پیوندی به این منظور خواهیم رسید.
وی اظهار کرد: مصرف متنوع، ارزش غذایی بالا، سهولت در نگهداری، اشتغال زایی و امکان صادرات این محصول سبب توسعه کشت گردو در این استان شده است.
این مسئول بر اصلاح و نوسازی باغات گردوی این استان به روش سرشاخه کاری با ژنوتیپ ها و ارقام برتر نظیر چندلر، هارتلی، فرانکت، فرنو، جمال، بی 21، زد 53 و ... تاکید کرد و افزود: این طرح یکی از برنامه های اقتصاد مقاومتی در حوزه باغبانی است که باعث بهبود کمی و کیفی محصول گردو می گردد.
وی میانگین برداشت گردوی پیوندی ارقام تجاری را پنج تن عنوان کرد و افزود: این امر در سطح باغ های بومی بین 1.5 تا دو تن است.
شریکیان بر توسعه ارقام جدید و تجاری در این استان تاکید کرد و افزود: در چند سال آینده مواد تکثیری برای اصلاح باغ ها هم در این استان وجود دارد.
وی سطح باغ های گردوی این استان را 2 هزار و 380 هکتار عنوان کرد و گفت، از این سطح دو هزار و 161 هکتار بارده است که میزان تولید نیز پنج هزار و 67 تن بوده است.
انتهای پیام/آ