به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: بالغ بر 50 درصد مصرف واحدهای خونی برای بیماران تالاسمی است و بعد از آن بیشترین مصرف دربخش زنان و زایمان و سپس در موارد ترومای ناشی از حوادث جادهای است.
سهیلا خسروی افزود: در زمان نياز، دو هم خون از دو نژاد گوناگون ميتوانند با اهدای خون خود زندگي دوباره را به هم پيشكش كنند و عدم وجود جايگزين مناسب براي خون، محدود بودن مدت زمان نگهداري خون و فرآوردههاي خوني و همچنین نیاز هميشگي به خون و فرآوردههاي آن سبب شده تا اهداي خون در سلامت افراد جامعه از اهميت و جايگاه ويژهاي برخوردار شود.
وی افزود: افزایش جمعیت، میزان وقوع حوادث و سوانح گوناگون، وجود بیماران خاص، توسعه اعمال جراحی و موفقیتهای به وجود آمده در پیوند اعضا وغیره نیاز به مصرف خون و فرآوردههای خونی را بهطرز چشمگیری افزایش داده است.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه فقط خون سالم نجاتبخش زندگی بیماران نیازمند است، گفت: اهدای خون سالم یک امتیاز و به وقت نیاز، دریافت خون سالم، حق همه ماست که فقط با اهدای مستمر خون سالم محفوظ میماند.
وی بیان کرد: پذیرش اهداکننده مناسب و دارای شرایط لازم از قبیل داشتن وزن 50 کیلوگرم به بالا، سنت 17 تا 65 سال، برخورداری از سلامت جسمانی و روانی عمومی، پرهیز از رفتارهای مخاطره آمیز و غیربهداشتی به منظور تامین خون سالم جهت جلوگیری از بروز عوارض انتقال خون و بیماریهای انتقالی از طریق انتقال خون به گیرندگان وغیره از این رو تمامی پایگاههای اهدای خون در سطح شهرستانهای این استان، برای داوطلبان شرایطی را در مد نظر دارند.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مشکل کمبود خون در این استان جدی است، از شهروندان خواست برای اهدای خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه کنند.
وی گفت: سازمان انتقال خون در ایام ماه مبارک رمضان به دلیل روزه داری مردم با کاهش شمار اهداکنندگان خون در سیستان و بلوچستان رو به رو است و با توجه به نیاز بیماران به این ماده حیاتی مشارکت و همیاری بیشتر مردم مومن و روزه دار برای اهدای خون این مشکل و نیاز را رفع خواهد کرد.