
باشگاه خبرنگاران جوان _ وجیهالله جعفری اضافه کرد: با توجه به اهمیت معدن مس جانجا در سیستان و بلوچستان و کشور تلاش داریم در یک بازه زمانی کوتاه این پروژه به بهرهبرداری برسد تا اشتغالزایی مؤثر و توسعه اقتصادی منطقه محقق شود.
وی در بازدید از معدن جانجا از شتابگیری عملیات اجرایی این پروژه مهم خبر داد و گفت: با توجه به بازدید قبلی وزیر صمت از این طرح معدنی، پیگیریهای مستمر وزارتخانه و بازدید امروز، مشکلات و موانع احتمالی در روند اجرای پروژه بهطور دقیقتر بررسی میشود تا در اسرع وقت برای رفع آنها اقدام شود.
معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عملیات اجرایی در بخش اکسیده معدن با تمرکز بر اجرای طرح «هیپ لیچینگ»، ادامه داد: طبق برنامه در صورت نهایی شدن قرارداد، کارخانه «هیپ» در ۱۸ ماه آینده راهاندازی و پیشبینی میشود از این بخش حدود سه هزار تن مس کاتدی تولید شود.
جعفری خاطرنشان کرد: در بخش سولفیدی نیز قرارداد احداث کارخانه کنسانترهسازی منعقد و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
وی گفت: برخی مسائل مالی مطرح شده درباره این طرح در جلسههایی با دستگاههای مسوول در حال پیگیری است که امیدواریم در هفته آینده با نهایی سازی جلسهها در وزارت صمت، فرآیند تأمین مالی تسهیل شود.
جعفری با اشاره به پیشبینی سرمایهگذاری بیش از ۱۷۵ میلیون یورویی برای توسعه این پروژه، افزود: در حوزه مس بهویژه در معادن بزرگی مانند جانجا باید از استخراج صرف فراتر رفت و با ساخت کارخانههای فرآوری و تولید محصولات نهایی، زنجیره ارزش را تکمیل کنیم.
۲ ماده معدنی اصلی سیستان و بلوچستان یعنی مس و طلا، نقش بسزایی در توسعه آن دارندمعاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۲ ماده معدنی مس و طلا نقش اصلی در توسعه سیستان و بلوچستان دارند، اظهار کرد: پروژههایی مانند طلای بزمان، تفتان و جانجا، بهعلاوه چند محدوده امیدبخش دیگر در مراحل شناسایی و اکتشاف قرار دارند.
به گفته وی، برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که ابتدا اکتشاف کامل در استان سیستان و بلوچستان انجام شود تا بر اساس شناخت دقیق ظرفیتها، سرمایهگذاری هدفمند صورت گیرد.
منبع صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان