به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ فضل الله پسندیده کارشناس بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بجنورد گفت:سال گذشته در بجنورد تعداد مبتلایان تب مالت 211 مورد شناسایی شد.
وی با تاکید بر لزوم مصرف فرآورده های لبنی به صورت پاستوریزه افزود : تب مالت یک بیماری میکروبی واگیردار است که از حیوان به انسان منتقل میشود و عامل این بیماری میتواند از راه دستگاه گوارش، تنفس و راههای جلدی به بدن وارد شود.
ازجمله راههای عمده انتقال این بیماری مصرف شیرخام و فرآوردههای لبنی آلوده به ویژه پنیر تازه، سرشیر و بستنی خامه ای سنتی است و علائم آن سردرد، تعریق، سرما یا لرزش، ضعف، خستگی ، درد عضلانی و بیاشتهایی است.
پسندیده افزود : عموما زایش و شیردهی دامها در فصل بهار افزایش مییابد و با زیاد شدن تولید شیر در دامها پس از زایمان ، توزیع شیر فلهای در بازار و مصرف آن بین مردم نیز افزایش یافته و خطر انتقال تب مالت به مصرفکنندگان افزایش مییابد.
انتهای پیام/آ