وی تاکید کرد: اگر دولت افغانستان مدارک کافی برای دخالت سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی.اس.آی) در حمله مرگبار کابل ارائه کند باید بحثهای جدی برای قرار دادن پاکستان در فهرست کشورهای حامی تروریسم روی دست گرفته شود.
خلیلزاد تصریح کرد: فشارهای دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی در 16 سال گذشته بر پاکستان برای قطع رابطه با تروریسم نتیجه مطلوبی را نداشته است، در نتیجه حکومت افغانستان، جامعه جهانی و بویژه آمریکا باید برای اقدامات جدی تلاش کنند.
دیپلمات آمریکایی افزود: فعالیتهای مختلف تاکنون درباره پاکستان نتیجهای نداشته است بنابراین ادامه آن نیز معقول نیست و باید سیاست هوشمندانه برای یک تغییر بزرگ اتخاذ کرد.
وی هشدار داد: اگر حکومت افغانستان و جامعه جهانی با این "حمله وحشیانه" رفتار مشابهی مانند سایر حملات داشته باشند، این کار اشتباهی است و فرصت مواخذه پاکستان در برابر اعمالی که انجام داده از دست خواهد رفت.
مشاور کاخ سفید درباره پیامدهای اقدامات شدید علیه اسلامآباد نیز گفت: وضعیت جاری و حملات گروههای تروریستی در افغانستان غیرقابل تحمل است اما قرار دادن پاکستان در فهرست تروریسم و اقدامات نظامی در خاک این کشور نیز کمتر از آن چه خواهد شد که اکنون بر افغانستان تحمیل شده است.
وی با اشاره به کنفرانس «روند کابل» نیز اظهار داشت: این روند مفید واقع خواهد شد به شرط آنکه افغانستان و کشورهای شرکتکننده از پاکستان حسابرسی کنند در غیر اینصورت برگزاری چنین کنفرانسی ضایع کردن وقت است.
پس از بررسیهای اولیه حمله کابل، حکومت افغانستان اعلام کرد که شبکه حقانی و سازمان اطلاعات ارتش پاکستان مسئول حمله مرگبار به ناحیه امن «وزیراکبرخان» بوده است.
انتهای پیام/