چند سالی است که معضل سرقت از صندوق‌های صدقات در کلانشهرهای بزرگ مانند تهران مشکلاتی را از جمله بی‌اعتمادی مردم نسبت به پرداخت صدقه ایجاد کرده است.

صندوق‌های بی‌دفاعی که طعمه سارقان می‌شوندبه گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مردم از گذشته‌های دور برای کمک به همنوعان و نیازمندان احساس وظیفه داشتند و هر کس با هر توان مالی سعی در باز کردن گره‌ای از مشکلات محرومان دارد که یکی از این راه‌ها، پرداخت صدقه در صندوق‌های صدقات است.

با وجود اشتیاق مردم نسبت به پرداخت صدقه در صندوق‌های صدقات، ولی چند سالی است که سرقت از این صندوق‌ها شایع شده تا جایی که سارقان در روز روشن به راحتی با ابزارهای خاص خود، وجوه داخل صندوق را تخلیه می کنند و متاسفانه دیدن این تصاویر برای مردم تبدیل به عادت شده است و عکس العملی نشان نمی دهند که  این روند موجب کاهش رغبت و اعتماد مردم نسبت به پرداخت صدقه در صندوق‌های صدقات می‌شود.

معمولا سارقان این صندوق‌ها معتادان و سارقان خرده پا هستند اما گاهی افرادی را نیز با ظاهری آراسته، مشغول به انجام این کار مشاهده می‌کنیم که شاید باورش برای انسان دشوار باشد که این شخص سارق باشد.

*ایمن سازی صندوق‌های صدقات برای جلوگیری از دستبرد سارقان

موضوع سرقت از صندوق‌های صدقات فراگیر نیست بلکه تنها 5 درصد از صندوق‌های بزرگ شهری موجود در معابر عمومی، میادین و مسیرهای پرتردد هستند که در سال‌های اخیر بیشتر در معرض دستبرد قرار گرفته‌اند.
 
بر این اساس کمیته فنی مطالعات کارشناسی، نحوه دستبرد و شیوه آسیب به صندوق ها را بررسی کرده که در نتیجه، فرآیند تغییر قفل و شیار ورودی برای وجوهات در دستورکار قرار گرفت و به دنبال آن تغییراتی در شیار ورودی صندوق‌ها با هدف جلوگیری از سرقت انجام شد و  تاکنون حدود 2 هزار صندوق دراستان تهران و البرز ایمن سازی شده که نتایج قابل قبولی هم داشته است. همچنین به منظور جلوگیری از دستبرد صندوق صدقات، طراحی صندوق‌ها با شکل و شمایل جدید، متناسب با مبلمان شهری  و ایمن سازی آن‌ها از برنامه ها و اقدامات آتی کمیته امداد است.

در سال گذشته 12 گام اساسی برای ساماندهی صندوق‌های صدقات از جمله استقرارصندوق ها در محل مناسب ، طبقه بندی مشترکان صدقات، نحوه ارتباط گیری و تجهیز امکانات صندوق‌ها به صورت الکترونیکی صورت گرفته که تا اوایل اسفند ماه سال 95 حدود 10 گام آن اجرایی شد.

ابوالقاسم رستگار مدیرکل صدقات و امور اجرایی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) در این رابطه اظهار کرد: در جهت ایمن سازی صندوق‌های صدقات در سال 95، اقداماتی از جمله ساماندهی صندوق های نزدیک به یکدیگر و یا مستقر در اماکن نامناسب و ناایمن  صورت گرفته و صندوق های کم بازده به نقاط مناسب انتقال یافته‌اند که این روند به صورت مستمر در حال انجام است همچنین 30 هزار صندوق با قفل رمزی و تغییر شکل دهانه ورودی اصلاح شده اند.

وی توسعه صندوق های موجود در منازل و اماکن سربسته را از جمله اقدامات کمیته امداد در راستای ایمن سازی صندوق‌های صدقات عنوان کرد و افزود: به دنبال طراحی صندوق، متناسب با هر مکان مانند هتل ها، فرودگاه ها و غیره همچنین کاهش تعداد صندوق های موجود در سطح معابر و پیاده‌روها هستیم.

*پرداخت صدقه الکترونیکی تنها راه کوتاه کردن دست سارقان از صدقات

پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: از جمله مهم ترین اقدامات کمیته امداد برای جلوگیری از سرقت صندوق های صدقات، ایجاد صندوق الکترونیکی و دریافت صدقه از طریق پیامک و روش‌های الکترونیکی است که می تواند دست معتادان و سارقان را از سرقت صدقات کوتاه کند.

استفاده از روش‌های الکترونیکی برای پرداخت صدقات از سوی مردم نه تنها باعث کوتاه شدن دست سارقان از کمک‌های مردمی و حق نیازمندان شده بلکه موجب شفاف سازی عملکرد کمیته امداد، تسریع و سهولت جهت پرداخت صدقه  و در نهایت جلب اعتماد مردم به روند کمک رسانی به محرومان از طریق این نهاد می‌شود.

گفتنی است؛ از طریق شماره تماس گویای 7355 نیکوکاران می‌توانند در پرداخت صدقه الکترونیکی و سایر اقدامات خیرخواهانه شرکت کنند. 

گزارش از زهرا ریاحی

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یوسف
۱۳:۰۸ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
سلام من نه معتادم نه دزدم پس چکارکنم سه شبه پول ندارم یک بسته نان خشک واسه بچه هام ببرم
Canada
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
من که راضیم این افراد از صندق پول بردارن
اوناهم نیازمندن
توی ترکیه محلی هست که پول هارو میزارن و نیازمندان هرچقدر که خواستند بر میدارن
Iran (Islamic Republic of)
عارف
۱۲:۵۴ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
از نظر من نیازمند همون معتادی هست که داره از صندوق پول برمیداره و من هم که صدقه میدم راضی هستم. اما نمیدانیم که مسئولین این پولهای هنگفت را کجا هزینه میکنند . امامان ما از غدای خود میزدند و به محرومین کمک میکردند
Iran (Islamic Republic of)
masoud
۱۲:۴۸ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
ی سوال از مسئول کشورم دارم . پول این صندق ها کجا خرج میشه چرا برای اشتغال نیازمندا هزینه نمیکنید؟! ما مردم پولی که میریزیم تو صندوق توقع داریم برای نیازمندان خرج بشه براشون مدرسه ساخته بشه براشون اشتغال ایجاد بشه . کسی هست صدای مارو بشنو؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به خدا از اینکه میبینم مردم کشورم انقد در سختی زندگی میکنن و نمیتونم کاری کنم گریم میگیره ......... دلم میشکنه تو تبلیغات تلویزیون همش نشان میدن کمک به نیازمند کمک به کودکان کار کمک به کودکان طلاق ، ما که داریم کمک میکنیم پس چرا هیچ اتفاقی نمیفته؟؟؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
اون روز دیدم طرف داشت با کلید صندوق صدقات رو خالی میکرد یعنی کلید ساخته بود که به تمام صندوق ها میخورد
United States of America
محمدتبریزی
۱۲:۳۳ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
زیاد هم بی دفاع نیستند . پس این دو دستی که صندوق ها را بغل کرده اند چکار می کنند؟
Iran (Islamic Republic of)
مزتضی
۱۲:۳۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
به جای ایمن سازی صندوق صدقات مسولین محترم به سوال پاسخ دهند که چه بر سر این مردم آمده است که برای گذران امورات زندگی روزمره رو به سرقت از صندوق صدقات آورده اند ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
اتفاقا هیچ اشکالی ندارد وقتی کسی اینقدر محتاج است حقش است و اتفاقا اینطوری واقعا بدست نیازمندش میرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
بهرحال كسي كه همچي كاري انجام ميده از روي نيازش هستش
و وجود اين صندوقها هم براي كمك به نيازمندانه بنابراين كساني كه پولي داخل اين صندوقها مي اندازند و نيازمندان از آن استفاده ميكنن نبايد نگران ثوابش باشند كه اين پول چطور به نيازمندش ميرسه،
درسته كار خوبي اين به اصطلاح سارقين صندوق هاي صدقات انجام نميدن ولي سؤالي كه واسه خودم پيش اومده اينكه اگه خداي ناكرده من به جاي اون آدم محتاج و نيازمند بودم و دستم از آسمون و زمين كوتاه بود و به شدت نيازمند بودم (به هر دليلي) آيا دزدي از خونه و مغازه و يا رهگذري بهتر بود يا از صندوق مخصوص نيازمندان
اگه نميخوايم و دوست نداريم كسي دزدي كنه پس بايد در حد و اندازه خودمون به نيازمندان كمك كنيم چه اون كسي كه براي شكم خودشو زن و بچه هاش محتاج كمكه چه اون كسي كه علاوه بر اينها بايد خرج اعتياد خودشم بده
در آخر بازم ميگم دزدي واقعاً عملي زشت و ناپسند هستش بايد زحمت كشيد و درست زندگي كرد بايد وجود واقعيه پروردگار مهربانو در قلبمون احساس كنيم تا با عزت و آبرومندانه زندگي كنيم اميد به خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
ای کاش میشد هیچ نیازمندی در کشور نداشتیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
من دلم به حال تمام معتادا میسوزه شاید از نداری دست به این کار میزنند شاید از روی نیازش هست
Iran (Islamic Republic of)
masoud
۰۹:۵۲ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
ایتطور درست نیست بگیم سارقن ..... سارق نیستن نیازمندن کسی نیست دستشونو بگیره......... اگر همین پولای صندق به دست نیازمندا میرسید مشکلات حل میشد......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
من هم نظرم اینه که شاید یه معتاد هم یه نیازمند محسوب باشه .نون وشبشو نداره بخوره باید دست تمام نیازمندان را گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
پول هایی که باید خرج همین مردم بدبخت بشه کجا خرج میشه ؟ مسوولین جواب بدن گزارش بدن چقدر درآمد از قبال این صندوق ها جمع میشه ؟ ایا فقط به فکر خرید ساختمان و ماشین های آنچنانی هستند. اگه روزانه به طور متوسط در همین 30هزار صندوق 50هزار تومان جمع آوری شود . 150میلیون تومان . در ماه و در تعداد کل کشور . پس چرا اینقدر فقیر و بدبخت و دزد و معتاد و .... فراوان آست . حتما یه جا که چه عرض کنم خیییییلی جاه هاش ایراد داره .؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
وای این سارقان صدقات هر روز کارشون شده پول های صندوق صدقات را خالی کردن خواهشمندم مسئولین رسیدگی کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
کاملا موافقم