وی افزود: با توجه به آغاز ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضا برای مواد غذایی به
ویژه کالاهای پرمصرف از قبیل انواع فرآوردههای لبنی(شیر، پنیر، کره و کشک)، چای،
زعفران، روغن مصرفی خانوار، روغن سرخ کردنی، زولبیا و بامیه، پیاز و سیر سرخ شده،
کارشناسان اداره کل استاندارد استان نسبت به بازرسی مستمر در مراکز عرضه و فروش در
این ایام اقدام خواهند کرد.
نیازی تصریح کرد: این طرح از ابتدای این ماه آغاز و تا پایان ماه مبارک رمضان
ادامه داشته و محصولات پر مصرف از جهت داشتن علامت استاندارد، کد 10 رقمی درج شده
زیر علامت استاندارد، بستهبندی، شکل ظاهری و تاریخ مصرف کنترل میشود و چنانچه
این محصولات مطابق ویژگیهای استاندارد نباشند، بر اساس مقررات سازمان ملی استاندارد
ایران نسبت به توقیف و جمعآوری آنها اقدام خواهد شد.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه جعبههای شیرینی مشمول مقررات
استاندارد اجباری هستند، افزود: این جعبهها باید از لحاظ ویژگیهای شیمیایی و
میکروبی و مقاومت با استاندارد ملی مربوطه مطابقت داشته باشند.
نیازی ضمن هشدار نسبت به تولید غیراستاندارد زولبیا و بامیه، گفت: تولیدکنندگان
زولبیا و بامیه موظفند برای تولید این محصول از روغنهای خوراکی دارای نشان
استاندارد و مخصوص سرخ کردن که در مقابل حرارت دارای مقاومت بالایی است، استفاده
کنند.
مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه در ادامه از بازرسی مستمر ترازوهای مورد
استفاده اصناف مختلف در استان خبر داد و گفت: در این ماه به دلیل تولید و عرضه
بیشتر کالاهای مصرفی همچون زولبیا و بامیه، آش و حلیم، این اداره کل بازرسی، کنترل
و آزمون ترازوهای مورد استفاده در مراکز عرضه و فروش این کالاها را با جدیت بیشتری
در دستور کار خود قرار داده و به طور دورهای و مستمر این مراکز مورد پایش و سنجش
قرار میگیرند.
نیازی خاطرنشان کرد: تمامی محصولات تولید داخل مشمول رعایت استاندارد اجباری، ملزم
به درج کد 10 رقمی منحصر به فرد در زیر نشان استاندارد روی بستهبندی کالا هستند
که شهروندان با ارسال این کد به سامانه 10001517، میتوانند اطلاعاتی شامل نام
واحد تولیدی، نام محصول، وضعیت پروانه کاربرد علامت استاندارد و تاریخ انقضای آن
را دریافت کنند.