یکی از مشکلاتی که اکثر روزه ‌داران در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می‌ شوند، بوی ناخوشایند دهان است که گاهی علاوه بر خود فرد، ممکن است اطرافیان او را نیز آزار دهد، بنابراین رعایت نکاتی در این ماه ضروری است.

با بوی بد دهان در ماه مبارک چه کنیمبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، دکتر سعید صحبتی ، مدرس دانشگاه و مسوول واحد تحقیق و توسعه دانشگاه با اشاره به اینکه این مشکل برای بعضی ‌ها فقط به ماه رمضان منتهی نمی‌ شودگفت : در برخی افراد، بوی ناخوشایند دهان‌ در ماه‌ های دیگر سال نیز وجود دارد.
 
وی افزود : باید توجه داشت که بوی بد دهان علل مختلفی از جمله بیماری‌ های گوارشی نظیر زخم ‌های معده که علت عمده ی آن هلیکوباکترپیلوری است می‌تواند سبب خروج بوی نامطبوع از دهان شودکه در این حالت، این بو با تجویز داروهای خاصی از سوی پزشک کنترل می ‌شود.
 
وی خاطر نشا ن کرد : گاهی بوی بد دهان به دلیل زیاده ‌روی در مصرف غذاها است، آن هم غذاهایی که ترکیبات ناهمگونی با هم دارند.
 
وی یکی دیگر از علل بوی بد دهان را عدم استفاده از مسواک و نخ دندان دانست .
 
مسوول واحد تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت : بویی که در ماه مبارک رمضان از دهان خارج می ‌شود، به دلیل نخوردن غذا است و هنگام نخوردن غذا، بدن برای تولید انرژی به ذخایر چربی روی می آورد و طی سوختن چربی ها در کبد، کتون ها تولید می‌ شوند که باعث ایجاد این بو می شوند.
 
این مدرس دانشگاه افزود : در روزهای اول ماه مبارک رمضان، به‌ دلیل این که کبد آمادگی کافی را برای سوزاندن مقدار زیادی چربی ندارد، این بو بیشتر است، اما به تدریج که توانایی کبد برای این کار بیشتر می ‌شود، مقدار کتون تولید شده کم می شود.
 
صحبتی خاطر نشا ن کرد : آن چه باید به آن توجه داشت، این است که این بو طبیعی است و نیاز به راه و روش‌ خاصی برای درمان ندارد، فقط می ‌توان با انجام اقداماتی از میزان آن کم کرد.
 
وی تصریح کرد : می ‌توان با مصرف غذاهای خنک، نعناع یا برخی سبزیجات خشک دیگر این بو را به طور موقتی از بین برد و در افرادی که بعد از خوردن سحری مسواک نمی ‌زنند، به دلیل باقی ماندن غذاها در لا به‌ لای دندان‌ ها و در حفرات دهان این بو بیشتر و نامطبوع‌ تر است.
 
وی در ادامه گفت : در طی روزهای معمولی به دلیل نوشیدن مایعات، آب و چای ، بزاق دهان پیوسته تازه می شود و این بو کمتر است، اما در روزه‌ داری به دلیل این که امکان تازه شدن آب دهان کمتر است، باقی ماندن غذاها در بین دندان ها همراه با تولید کتون ها، بوی بد بیشتری را ایجاد می‌ کند.
 
دکتر سعید صحبتی افزود : در حالت روزه‌ داری و گرسنگی طولانی مدت، بعد از گذشت چند ساعت که ذخایر قندی بدن تمام می ‌شود، بدن برای تولید انرژی به چربی ها روی می ‌آورد و در اثر سوزاندن چربی ها، موادی به نام کتون در بدن ساخته می ‌شوند که بوی آنها از راه تنفس خارج می‌ شود، البته این موضوع در همه ی افراد، یکسان اتفاق نمی ‌افتد و در بعضی ها بیشتر و در برخی دیگر کمتر است.
 
وی خاطر نشان کرد : بوی بد دهان در ماه رمضان، عمدتا به دلیل تولید ترکیبات کتونی است و ربطی به نوع ماده ی غذایی مصرفی در افطار و سحر ندارد.
 
مسئول واحد تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت : خوردن چربی ‌ها و گوشت‌ ها تاثیر چندانی در این امر ندارند، البته اگر میزان مواد قندی خورده شده بیشتر باشد، این بو کمتر خواهد بود.
 
وی افزود : در کل، ماهیت روزه این‌ طور است که بدن باید چربی ‌های اضافه را بسوزاند و یکی از مزایای روزه گرفتن هم همین است، پس نباید زیاد نگران بود، زیرا با گذشت زمان این بوی ناخوشایند، کمتر می ‌شودو نکته قابل توجه آن است که این بو در افراد چاق کمتر و در خانم ‌ها و بچه‌ ها بیشتر است وهمچنین در افرادی که بدون سحری روزه می ‌گیرند نیز زیاد است.
انتهای پیام/ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.