بمنظور تسهیل روزه‌داری، در ایام پیشواز ماه رمضان وعده های حجیم یا خوردن ناهار را حذف نمایید.

توصیه های تغذیه ای برای ماه مبارک رمضانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ مجید کاراندیش، یک متخصص تغذیه در این خصوص گفت:‌ برای آمادگی دستگاه گوارش در ماه مبارک رمضان و در روزهای گرم فصل تابستان باید پیش از آغاز روزه‌داری، نکاتی در تغذیه رعایت شوند.

وی بیان داشت: در اولین گام، قبل از شروع ماه رمضان در طی روز از خوردن وعده‌های حجیم خودداری کنید یا وعده ناهار را حذف کنید.

کاراندیش با اشاره به ساعات طولانی روز در این فصل افزود: تشنگی و کم آبی بدن را با حذف وعده سحر طولانی‌تر نکنید، زیرا اگر وعده سحری حذف شود ممکن است گرسنگی و تشنگی حدود 20 ساعت طول بکشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی ‌شاپور اهواز خاطرنشان کرد:‌ مصرف نمک، روغن و غذاهای کبابی را در وعده سحری کاهش دهید تا آثار ناشی از گرسنگی و تشنگی کمتر شود؛ همچنین مصرف میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و مایعات را بیشتر کنید.

وی با اشاره به سردردهای ماه مبارک رمضان اذعان داشت:‌ بعضی از افراد در این ماه از سردرد رنج می‌برند که بیش ترین دلیل این سردردها ناشی از قطع نوشیدنی‌های کافئین دار سیگار یا دخانیات است. افرادی که به این موارد عادت دارند باید قبل از ماه مبارک رمضان مصرف این نوشیدنی‌ها را کم و سیگار یا دخانیات را ترک کنند تا عوارض کمتری در این ماه داشته باشند.

مجید کاراندیش خاطرنشان کرد: خودداری از انجام فعالیت‌های بدنی سنگین و قرار نگرفتن در معرض نور آفتاب و محیط باز و در طی روز نیز از بروز سردرد در روزه‌داران پیشگیری می کند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه یکی از عادات غلط غذایی روزه‌داران مصرف نوشیدنی‌های سرد هنگام افطار است گفت: بهتر است وعده افطار را با آب گرم یا چای گرم همراه با یک قند طبیعی که بهترین آن خرما است، آغاز کنید و وعده شام را جداگانه از افطار داشته باشید.

کاراندیش تصریح کرد: در مدت روزه‌داری از لبنیات، میوه‌جات و سبزیجات به اندازه کافی استفاده کنید و همچنین پس از افطار حدود 1 تا 2 ساعت پیاده‌روی داشته باشید.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.