به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه؛سید زین العابدین قمری در مراسم آغاز دوره تئوری و عملی پرورش کرم ابریشم که در سالن همایش شهید باکری جهاد کشاورزی استان با حضور ۴۰ نفر از زنان روستایی علاقمند به صنعت نوغانداری و متقاضی اجرای این طرح برگزارشد، اظهارکرد: در راستای اجرای موفقیت آمیز طرح نوغانداری و توسعه توتستانها با مشارکت زنان روستایی در طی سه سال گذشته، این طرح در سال ۹۶ نیز درسطح ۷ شهرستان استان شامل ارومیه، خوی، میاندوآب، ماکو، پلدشت، بوکان و تکاب نیز اجرا میشود.
مدیر ترویج و هماهنگی جهاد کشاورزی استان از پیش بینی تولید بیش از هزار کیلو گرم پیلهتر کرم ابریشم در سال جاری در استان خبر داد و اظهار کرد: امسال در حدود ۲۵ جعبه تخم نوغان بین نوغانداران استان توزیع شد که از هر جعبه در صورت رعایت شرایط مطلوب نگهداری در حدود ۴۰ تا ۴۵ کیلو گرم پیلهتر کرم ابریشم تولید میشود.
قمری تصریح کرد: صنعت نوغانداری از سال ۹۳ در استان دوباره احیا شده است و امسال برای چهارمین سال متوالی شاهد شکوفایی این صنعت در استان هستیم که گامی مهم در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و خود اتکایی در تولید محصولات کشاورزی است.
این مسئول با بیان اینکه صنعت نوغانداری قدمتی دیرینه در استان دارد، اما به دلیل نبود بازار مناسب و عدم آموزش کافی تاکنون راکد باقی مانده بود که با اجرای این طرح از سال ۹۳ در استان این صنعت احیا و در سالجاری نیز توسعه آن از اهداف ما میباشد، اظهارکرد: طی سه سال گذشته تعداد ۲۵۰ نفر از زنان روستایی دوره آموزشی لازم در این زمینه را گذرانده اند و حدود ۱۰۰ نفرنیز در این بازه زمانی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
قمری در ادامه خرید تضمینی تولیدات نوغانداران در استان را از دیگر اقدامات حمایتی عنوان کرد و افزود: وجود توتستانهای متنوع دراستان آذربایجان غربی از جمله در شهرستانهای ارومیه و خوی، زمینه را جهت توسعه و پرورش کرم ابریشم در این استان فراهم مینماید.
وی تاکید کرد: صنعت نوغانداری شغلی جانبی برای کشاورزان بوده و امکان بکارگیری بخش غیر فعال جامعه روستایی از جمله کودکان و سالخوردگانی که توان انجام کارهای کشاورزی را ندارد را فراهم مینماید و طی مدت کوتاه ۳۵ روزه بازده مناسبی میتواند داشته باشد و دارای توجیه اقتصادی مناسبی نیز است.
قمری خاطر نشان کرد: اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی، میتواند تامین کننده نیاز صنایع تبدیلی و بازار مصرف بوده و بستر ساز اشتغال به کار نیروهای متخصص و فاقد تخصص شود.
در ادامه بیتا احمدیان، کارشناس مدیریت هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در امور زنان روستائی با تاکید بر اهمیت توسعه و احیای نوغانداری و صنعت ابریشم در استان گفت:: در این دوره لاروهای تفریخ شده ۲۵ جعبه تخم نوغان به همراه وسایل و تجهیزات لازم پرورش از قبیل: بخارساز، رطوبت سنج و توری و .. در اختیار ۴۰ نفر ازمتقاضیان قرار گرفت.
احمدیان افزود: این طرح به مدت یک ماه با مشارکت و همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان و معاونت بهبود تولیدات دامی و مرکز توسعه نوغانداری کشور اجرا و در پایان به مجریان گواهی مهارتی نوغانداری اهداء خواهد شد و پیلههای تولیدی نیز با هماهنگی معاونت بهبود تولیدات دامی به صورت تضمینی خریداری خواهند شد.
انتهای پیام/م