یکی از معمول‌ترین علل مشکلات تیروئید، کمبود چربی‌های سالم در تغذیه است. چربی‌های سالم به کاهش التهاب کمک کرده و سوختن کربوهیدرات‌ها را تسریع می‌کنند تا به بدن انرژی برسانند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  تیروئید، ارگانی حیاتی در سیستم پیچیده بدن است. تمام سلول‌های بدن، گیرنده هایی برای هورمون تیروئید دارند. اگر این ارگان درست کار نکند، می‌تواند موجب مشکلات هورمونی زیادی شود. ما در این مطلب به نقل از آشپز باشی راهکارهایی به شما معرفی می‌کنیم تا با استفاده از آن‌ها سلامت غده تیروئید خود را تامین کنید.
   
پرکاری تیروئید و کم کاری تیروئید
 
پرکاری تیروئید منجر به مشکلات زیادی در سلامتی می‌گردد مانند کاهش وزن بی دلیل، بی میلی جنسی، خستگی مزمن، ضعف عضلانی، بی خوابی و حساسیت بی دلیل به حرارت. از طرفی دیگر، کم کاری تیروئید منجر به افسردگی، دردهای مکرر عضلانی، اضافه وزن بی دلیل، خستگی مزمن و حساسیت بی دلیل به سرما می‌گردد.
 
برای داشتن تیروئیدی سالم این نکات را مدنظر داشته باشید:
 
رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشته باشید
 
آیا می‌دانید که کنترل ضعیف قند خون و حساسیت انسولینی می‌تواند موجب رشد باکتری‌های مضر در روده شود؟ این حالت سبب واکنشی زنجیره‌ای شده که تیروئید را تحت تأثیر قرار می‌دهد، عدم تعادل هورمونی ایجاد می‌کند، سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند، مشکلاتی در غدد فوق کلیوی ایجاد می‌کند و سم زدایی را کُند می‌نماید. تمام این عوامل بر این غده اثر می‌گذارند.
 
چربی‌های سالم مصرف کنید
 
یکی از معمول‌ترین علل مشکلات تیروئید، کمبود چربی‌های سالم در تغذیه است. چربی‌های سالم به کاهش التهاب کمک کرده و سوختن کربوهیدرات‌ها را تسریع می‌کنند تا به بدن انرژی برسانند. اگر بدن به اندازه کافی چربی‌های سالم دریافت نکند، تیروئید و غدد فوق کلیوی مجبور به اضافه کاری می‌شوند تا هورمون‌ها را تنظیم کرده و بر فشار غلبه کنند.
 
غلبه بر استرس
 
یکی از شایع‌ترین دلایل کم کاری تیروئید، استرس مزمن است. وقتی شما تحت استرس مداوم هستید، غدد فوق کلیوی و تیروئید شما به سختی کار می‌کنند تا هورمون‌ها و آنزیم‌های مهم بدن را مجدداً متعادل کنند. در این حالت هم، فشار بیش از حد به این غدد می‌تواند منجر به تضعیف سیستم ایمنی، مشکلات مربوط به تیروئید و غدد فوق کلیوی و افزایش ریسک بیماری‌های خودایمنی مانند هاشیموتو شود. برای این که تیروئید شما بهترین عملکرد را داشته باشد، زمانی را برای ریلکسیشن و استراحت خودتان در نظر بگیرید.
 
از گلوتن و بتاکازئین پرهیز کنید
 
گلوتن از فراورده‌های جانبی غذاهای نشاسته‌ای است، اما کازئین بتا، پروتئینی است که در محصولات لبنی یافت می‌شود. هر دوی این پروتئین‌ها موجب واکنش‌های بیولوژیکی خاصی می‌شوند که منجر به ناهنجاری‌های ایمنی، اختلال عملکرد معده‌ای و روده‌ای و آسیب اندامی می‌شوند.
 
گلوتن و بتا کازئین می‌توانند باعث کم کاری و پرکاری تیروئید شوند بنابراین از مصرف زیاد غذاهایی که این دو پروتئین به میزان زیاد در آن‌ها وجود دارد پرهیز کنید. غذاهایی، چون نان، جو دوسر، پاستا و محصولات گندمی و البته شیر گاو و پنیر.
 
منبع:فردا
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار