به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، بهای نفت در بازار جهانی به دلیل نگرانیها درباره کاهش تقاضا، افزایش ارزش دلار و افزایش تولید نفت خام آمریکا شاهد کاهش بود. این عوامل باعث شد باور سرمایهگذاران درباره توانایی سازمان اوپک برای ایجاد توازن در بازار نفت از بین برود.
بر این اساس، بهای نفت برنت دریای شمال با 55 سنت کاهش (معادل 1.1 درصد)، به 48 دلار و 79 سنت در هر بشکه رسید. همچنین نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا با 53 سنت کاهش (معادل 1.1 درصد)، 45 دلار و 90 سنت در هر بشکه داد و ستد شد.
در هفته جاری، نرخ برابری دلار در مقایسه با سبد ارزهای معتبر جهانی یک درصد رشد را تجربه کرده است که بالاترین میزان از 21 آوریل (یکم اردیبهشت ماه) است.
تحلیلگران پیشبینی میکنند ذخایر نفت آمریکا برای پنجمین هفته پیاپی کاهش یافته است. میزان کاهش ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به 5 می (15 اردیبهشت) یک میلیون و 800 هزار بشکه بوده است. پیشتر میزان ذخایر نفت خام آمریکا در انتهای ماه مارس ( سی روز منتهی به 10 فروردین) به 535 میلیون و 500 هزار بشکه رسید که بالاترین میزان در تاریخ این کشور محسوب میشد.
از سوی دیگر، کشورهای صادر کننده نفت خام (اوپک) بر تصمیم خود برای کاهش عرضه نفت به بازار جهانی تاکید دارند. اعضای اوپک در اواخر سال 2016 میلادی طی توافقی متعهد به کاهش روزانه یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت خام به بازار شدند. با این وجود، تولیدات نفت خام آمریکا از نیمه دوم سال 2016، 10 درصد رشد داشت و در سال 2017 به رقم 9 میلیون و 300 هزار بشکه در روز رسیده است. همچنین پیشبینی میشود میزان تولیدات نفت خام آمریکا در سال 2018 به 10 میلیون بشکه در روز برسد که بالاترین میزان در تاریخ این کشور است.
همچنین درحالی که سایر تولید کنندگان عضو اوپک به دنبال کاهش عرضه نفت هستند، تولیدات لیبی به مرز 800 هزار بشکه در روز رسیده است که بالاترین میزان از سال 2014 میلادی است. لیبی مدتی است برداشت از میدانهای نفتی "شارارا" و "ال فیل" را از سر گرفته است.
انتهای پیام/