به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظهار داشت: مدیریت بحران کار آسانی نیست و دستگاههای اجرایی کشور متولی بحران هستند و ما فقط هماهنگکننده، سیاستگذار، پیگیریکننده و مجری هستیم و در زمان حادثه باید مسئولان اجرایی تصمیمات مؤثر را بگیرند و آرامش لازم حفظ شود.
وی با بیان اینکه امکانات محدود است، گفت: نباید ایجاد توقع و دردسر برای مردم کنیم و براساس سیاستهای ابلاغی، پیشبینی و پیشگیری لازم است و عمده کار ما و رسانهها قبل از بحران است.
نجار با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: گاهی یک حادثه محلی را بینالمللی میکنیم، باید بپرسیم آیا فقط همین ساختمان بوده؟ بعد از آن چه کردهایم؟ این حادثه باید تلنگری برای مسئولان باشد نه فقط ایجاد یک توقع.
نجار در رابطه با حادثه آذربایجان و سیلاب نیز گفت: در کنار خسارت و حوادث ناگواری که پیش آمد باید به اثرات خوب آن هم توجه شود، به طوری که با وقوع این سیلاب 10 تا 11 سانتیمتر آب دریاچه ارومیه بالا رفته است.
وی گفت: به طور کلی 43 تن فوتی در آذربایجان شرقی و غربی اتفاق افتاد که تا این لحظه هنوز 2 تن مفقود هستند.
وی ادامه داد: در رودخانه آذرشهر که 22 تن جانباخته داشتهایم، برای تفریح به کنار رودخانه آمده بودند و متأسفانه بسیاری از راههای کشور اینچنین است که از زیر پل رفت و آمد انجام میشود. ما 350 هزار کیلومتر رودخانه داریم که فقط 7 هزار و 500 کیلومتر آن حریم مشخص دارد و برای تکمیل آن پول کافی نداریم.
نجار ادامه داد: اعتبارات و امکانات اجازه نمیدهد. ما روزانه با وجود افزایش مسافرتها کاهش تلفات جانی را داشتهایم که 52 تن روزانه فوت میکنند اما باید تمام جادهها ایمن شوند. 260 هزار تن در سال مجروح میشوند که 10 درصد آنها قطع نخاعی و قطع عضو است در حالی که عامل اصلی آن در تصادفات که سرعت غیرمجاز است به عدم آگاهی بر نمیگردد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: متأسفانه سازمان هواشناسی در مقیاس خرد نمیتواند دقیق پیشبینیهای لازم را ارایه دهد این در حالی است که تمام راههای مواصلاتی کشور باید ایمن شود و تمام پلها ایمن شوند اما باید پول آن باشد و اگر یک سیل با بازگشت 50 ساله بیاید خسارتها بحرانی میشود.
وی آموزش را در سطح عمومی، تخصصی و در سطح مدیران اعلام کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم بحث بیمه حوادث است که لایحه آن آماده شده اما چند بار برگشت خورده است و در شورای نگهبان در حال پیگیری آن هستیم.
نجار ادامه داد: متأسفانه توجهی به بحث پیشگیری و مقابله نمیشود. به عنوان مثال تهران در معرض سیلاب شدید قرار دارد، چرا که 7 حوزه آبریز دارد و از منطقه دارآباد تا شهرری به دلیل اینکه سیمانی است، آبی به زمین فرو نمیرود بنابراین برای مدیریت بحران عزم و اراده جدی میخواهیم.
انتهای پیام/