به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛کاشت پیاز لاله با تنوع گونههای مختلف در چند سال اخیر جلوه خاصی به شهر اولینها بخشیده و به عبارت دیگر در روزهای آینده با شکوفا شدن گلهای لاله از میلیونها پیازه گل لاله در سطح شهر تبریز، این شهر به لالهزار تبدیل خواهد شد.
کشت لاله با تنوع مختلف در سطح شهر تبریز و به ویژه وجود میلیون ها پیاز لاله در این شهر در چند سال اخیر باعث شده، که حتی دستگاه های ذی ربط، مسئولان و دست اندارکاران این حوزه در اقدامی به فکر برگزاری جشنواره بین المللی شدند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز در این ارتباط در جمع خبرنگارن گفته بود که در سالجاری تبریز همچون سالهای گذشته میزبان لالههای رنگارنگ خواهد بود که از اوایل اردیبهشت ماه تا 15 خرداد، میلیونها لاله رنگین از نواحی مختلف این شهر سربر میآورند.
محمدحسین حسنزاده میافزاید:« لالهکاریها به صورت گسترده در تبریز انجام یافته و مورد استقبال مدیریت استان و مدیریت شهری قرار گرفته که حاصل و نتیجه این لالهکاریها، استقبال بیش از حد تصور توسط همشهریان و مسافران خارجی از لالهکاریها و رضایتبخشی در بین عموم بوده است».
وی این را هم گفته بود که در حال حاضر در بخشهایی از سطح شهر تبریز جلوههای زیبایی از لالههای رنگین به چشم میخورد اما از اوایل اردیبهشت ماه در سطح شهر شاهد جلوهری این لالههای رنگارنگ و زیبا در سطح شهر و به ویژه در پارک جنگلی ائلگلی خواهیم بود.
این مقام مسؤول همچنین از آغاز احداث باغ گلها در تبریز خبر داده و گفت باغ گلهای تبریز با هدف گرد آوردن مجموعهای بینظیر از گونههای مختلف در محیطی با وسعت چهار هکتار احداث میشود و گلهای این باغ تخصصی، حداقل شامل 300 گونه و اکثر آن از نوع گونههای بومی است که با اقلیم منطقه ما سازگاری مناسبی داشته باشند.
شهردار تبریز هم در این زمینه با بیان اینکه برای نخستین بار، لالهکاری به عنوان یک اقدام ویژه در تفرجگاه ائلگلی تبریز پایهگذاری شد، میگوید: لالهها نشاط و شادابی را برای شهروندان هدیه آورده است.
صادق نجفی در ادامه با تاکید بر مشارکت شهروندان در حفظ و نگهداری لالهها اضافه کرده است: با توجه به هدفمند بودن برنامههای لالهکاری و هزینه قابلتوجه آن نسبت به سایر گونههای رایج گلکاری، انتظار میرود شهروندان همراهی بیشتری در حفظ زیبایی طبیعی شهر داشته باشند.
از سوی دیگر نظرات و دیدگاه شهروندان شهر تبریز در مورد کاشت انواع لالهها و به ویژه کمک به زیبایی بصری و زیباسازی سیمای شهری در انتخاب شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ نیز قابل تامل است.
جالبتر آنکه فضای سبز به عنوان جزیی از بافت شهرها و نیز بخشی از خدمات شهری دارای ضرورت است و نمیتواند جدا از نیازهای جامعه شهری باشد؛ از این رو فضای سبز باید از نظر کمی و کیفی متناسب با حجم فیزیکی شهر (ساختمانها، خیابانها و جادهها) و نیازهای جامعه (از لحاظ روانی، گذران اوقات فراغت و نیازهای بهداشتی) و با توجه به شرایط اکولوژیکی شهر و روند گسترش آتی آن توسعه یابد و نیز در دسترس تمام شهروندان قرار گیرد تا بتواند به عنوان فضای سبزی فعال، بازدهی زیست محیطی مستمری داشته باشد.