به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، دبیر ستاد ملی سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم افتتاحیه دومین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در مشهد گفت: ایران در بحث تولید سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در رتبه ۱۵ جهان و اول منطقه قرار گرفته است.
امیرعلی حمیدیه افزود: به همت محققان و پژوهشگران ایرانی بیش از ۶۰ مرکز پژوهشی، ۶۷ شرکت دانش بنیان و مراکز جامع سلولهای بنیادی تبریز، تهران و شیراز، اولین مزرعه کشاورزی بنیادی در کرمان و اولین پژوهشسرای دانشآموزی بنیادی در کرج راهاندازی شده است.
وی افزود: ایران در عرصه دانشبنیان روزبهروز در حال پیشرفت است و ایران اسلامی به یکی از قدرتهای برجسته دنیا در سلولهای بنیادی تبدیل شده است.
دبیر ستاد ملی سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ایران در سال ۲۱۰۶ در رتبه ۱۵ جهان و اول منطقه بوده است، گفت: بیش از هزار و 500 مقاله توسط نخبگان و متخصصان ایرانی نوشته شده و این کنگرهها به معرفی و ترویج و گسترش این علم میپردازد و در گذشته این برنامهها بهصورت متمرکز در تهران برگزار میشد، اما در چند سال اخیر در سطح کشور گسترش یافته و در سال ۲۰۱۷ میزبانی این رویداد بینالمللی به مشهد داده شدهاست.
علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی گفت: با تلاش پژوهشگران حرکتهای موثری را در عرصه علمی، پژوهشی و فناوری داشتهایم و شاهد رشد و توسعه علمی کشور و استان در دو حوزه کمی و کیفی بودیم.
وی افزود: نخبگان خراسان رضوی در این عرصه افتخارات بزرگی را به ارمغان آوردند و این استان به عنوان قطب کشوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی شناخته شده و امیدواریم که در سال ۲۰۱۹ که سومین دوره این کنگره بینالمللی برگزار میشود شاهد پیشرفتهای چشمگیری باشیم.
رشیدیان گفت: تولید ثروت به معنای افزایش سلامت جامعه بدون نگاه به محصول خارجی است و این ستاد توسط سه مجموعه دانشگاه فردوسی، دانشگاه علوم پزشکی و جهاد دانشگاهی مدیریت میشود و دبیری این ستاد به دانشگاه علوم پزشکی مشهد واگذار شده است و جهاد دانشگاهی مسئولیت کمیته اجرایی و دانشگاه فردوسی مسئولیت کمیته علمی آن را بر عهده دارد.
انتهای پیام// م.م