به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، سید احمد قاضی عسگر روانشناس ورزشی آکادمی ملی المپیک در قسمت قبل در درباره مهارت برقرار ارتباط مثبت در ورزش مطالبی را مطرح کرد که در ادامه به بخش دوم آن می پردازیم:در مطلب روز گذشته علاوه بر بیان اهمیت و فواید ارتباط مناسب برای شما خواننده گرامی دلایل بوجود آمدن ارتباط نامناسب در محیط های ورزشی را نیز آوردم در ادامه قرار است با هم بررسی کنیم که چگونه می توانیم یک ارتباط مثبت، موثر و سازنده داشته باشیم؟
یکی از مواردی که میتواند به ارتباط مؤثر کمک زیادی کند ((حُسن جویی و حُسن گویی)) است. با این روش علاوه بر اینکه حس مثبت را به مخاطبمان القاء میکنیم خودمان نیز به همان میزان احساسهای خوب را تجربه میکنیم. برای یک حُسن جویی و حُسن گویی صحیح از الگوی زیر کمک بگیرید:
در ابتدا نام ورزشکار/مخاطبتان را بگوید: چرا که مخاطب بداند طرف صحبت شما اوست و این پیام به طور اختصاصی برای وی فرستاده میشود.
در ادامه نقطه مثبتی که از وی دیدید را بیان کنید.
و در نهایت دلیل اینکه آن تعریف را از وی کردید، بگویید. این مرحله بسیار مهم است چرا که مخاطب شما متوجه شود شما حقیقت را گفتهاید و قصد چاپلوسی نداشته اید.
کتب و مقالات متعددی توصیه های زیادی را برای داشتن ارتباط موثر به هنگام صحبت کردن را گزارش کردهاند. در ادامه مهمترین آنها را باهم مرور میکنیم:
زمان و مکان مناسبی را برای گفتگو انتخاب کنید.
صراحت کلام داشته باشید.
از طعنه زدن خودداری کنید.
مالک پیام خودتان باشید و مسئولیت پیامتان را بر عهده بگیرید.
درخواستها و احساساتتان را شفاف بیان کنید.
واقعیت را با عقایدتان تفکیک کنید.
در یک زمان بر یک چیز تمرکز کنید.
نظراتتان را بلافاصله پس از اتفاق رخ داده یا کلام شنیده شده بیان کنید.
کلامتان حمایتگر باشد.
با پیامهای غیرکلامی هماهنگ باشید.
به طرز ایستادن، حرکات دست و سر، حالت چهرهتان توجه کنید.
فاصله با مخاطب را رعایت کنید.
به ریتم، آهنگ و تن صدایتان توجه کنید.
تا به اینجای کار بیشتر توضیحات ارائه شده بر اهمیت انتقال پیام یا همان صحبت کردن تمرکز داشت. در ادامه به بخش دیگر ارتباط موثر که همان شنیدن است، خواهیم پرداخت.
شنونده فعالی باشید
مهمترین عامل از بین عواملی که میتوانند در فرد ورزشکار پذیرفته شدن، اهمیت و ارزشمندی ایجاد کند و در ادامه به ارتباط بین شما و ورزشکارتان اعتبار اضافه کند گوش دادن فعال است. یک شنونده فعال به تمام صحبتهای مخاطب توجه دارد، صحبتهای وی را تصدیق میکند، به آنها بازخورد مناسب میدهد و علاوه بر اینها با ارتباطهای غیرکلامی مثل سر تکان دادن، ارتباط چشمی و… برای مخاطب اهمیت قائل میشود.
همچون صحبت کردن در شنیدن نیز توصیههای از خبرگان این حوزه برای شما آورده ام:
نکات مهم در شنیدن صحبتهای ورزشکار
شنونده فعالی باشید.
تا اتمام صحبتهای ورزشکار، شروع به صحبت نکنید.
حمایت گرانه گوش دهید.
آگاهانه گوش دهید.
همدلی و توجه داشته باشید.
افکار و احساسات او را بازگو کنید.
از کلمات تأییدی استفاده کنید.
سعی نکنید حرف آخر را بزنید.
قضاوت نکنید و ارتباط چشمی را فراموش نکنید.
ارتباط مناسب به اینکه شما قهرمان زندگی خودتان باشید بسیار کمک خواهد کرد.
منبع: سایت جامع روانشناسی ورزشی ایران
انتهای پیام/