به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در جلسه شورای هماندیشی ایرانشهر که با حضور اساتید بزرگ معماری، شهرسازی، جامعهشناسی و فلسفه برگزار شد با اشاره به اهمیت مسئله بازخوانی اندیشه ایرانشهری تأکید کرد: نزدیک به دو سال است وزارت راه و شهرسازی به موضوعی تحت عنوان بازخوانی اندیشه ایرانشهری پرداخته و قصد دارد آن را به چراغ راهنمایی برای مجموعه فعالیتهای دولت و این وزارتخانه در جهت توسعه ایران تبدیل کند.
آخوندی در ادامه با بیان این مطلب که طی جلسات برگزار شده پیرامون این مطلب تمام سعی ما بر آن بوده تا نتیجه و محصولی تأثیرگذار از مذاکرات انجام شده در این مسیر به دست آوریم گفت: درحال حاضر رسیدن به معنا و مفهوم واقعی کلمه ایران و ایرانی هدف اصلی ما از برگزاری این جلسات است.
وزیر راه و شهرسازی در اینباره اضافه کرد: در زمان فعلی وقتی میگوییم ایران چیست، بسیاری از افراد از گرفتاریهای اقتصادی، سیاسی و غیره صحبت میکنند، این در حالی است که اگر ایران خود مفهومی مشخص برای همگان داشته و رأس مطالب قرار بگیرد خود راهنمای ورود و پاسخ به این سؤال خواهد بود.
آخوندی همچنین بیان کرد: تلاش اصلی ما در این حوزه آن است تا تصوری برای واژه ایرانی پیدا کنیم به گونهای که وقتی از ادبیات ایرانی، معماری ایرانی، مدل توسعه ایرانی صحبت میکنیم مفهومی مشخص از آن برای همگان اطلاق شود.
گرفتاری ما به دلیل عملکرد جزیرهای ما است
رضا داوری اردکانی فیلسوف و متفکر ایرانی و استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه تهران نیز در این جلسه با تأکید براینکه اگر بخواهیم ایران را از تکه و جزءهای گوناگون متعلق به بخشها و دورههای متفاوت بسازیم با پدیده پست مدرنی شخصی روبهرو شده و ایرانی تصنعی میسازیم گفت: بدون شک ایران را با وصلههای متعدد نمیتوانیم درست کنیم، من اگر ایرانی شدم بدان دلیل است که با گذشته خود در ارتباط بوده و در زمان فعلی مدرنیتهای را میپذیرم که بیدخالت و بیرجوع به عرفان و ادبیات گذشته نیست، چراکه قطعا مدرنیته بدون حضور این موارد قوام پیدا نخواهد کرد.
داوری اردکانی در اینباره افزود: به عقیده من ایران باید در جان ما زنده باشد، به گونهای که با آن زندگی کرده و آن را با تمام وجود درک کنیم، در آن زمان است که وقتی پدیده جدید و بدیع به وجود میآوریم قطعا آن زا نسبت به سایر آثار و پدیدهها ممتاز میبینیم.
وی در ادامه افکار و خرد عملی را نکتهای مهم و کلیدی در این عرصه دانست و گفت: به استنباط من مولانا به عنوان جامعترین متفکر روی زمین به شمار میورد که نه تنها دریای حکمت و علم بوده بلکه پاسخ و ایدهای برای تمامی مشکلات فلسفی موجود در جهان را نیز در اشعار خود جای داده است.
این فیلسوف و متفکر ایرانی برطرف کردن جداییها بین بخشهای گوناگون کشور را مهمترین نیاز فعلی در القای یک مفهوم و معنای صحیح در واژه ایران دانست و گفت: گرفتاری ما به دلیل عملکرد جزیرهای ما است، قطعا اگر جمع شویم و من را به ما تبدیل کنیم میتوانیم بسیاری از مشکلات خود را همانند گذشته رفع کنیم.
وی در ادامه جنگ ماراتون را زمان آغاز ایران دانست و گفت: در حال حاضر ما تنها به وحدت، همفکری، همدلی و نگاه توأم با محبت نیاز داریم، نگاه ما در زمان فعلی صرفا نگاهی بدبینانه و بدگمان بوده که در نهایت ما را در جزیره خودمان حبس کرده است.
داوری اردکانی در ادامه با تأکید بر این نکته که وجود مهر و وداد در نگاه تک تک ما در این روزها امری بسیار ضروری است بیان کرد: قطعاً این مسئله باعث پررنگ شدن تفکر، عقل و علم نیز خواهد شد.
به گفته این فیلسوف مایه ایرانی بودن و زنده مانده آن، حضور ایران در دلآگاهی ما خواهد بود، قطعا در این صورت است که میتوانیم ایرانی نیز فکر کنیم.
داوری اردکانی اضافه کرد: ایرانی فکر کردن به معنای اندیشیدن به اکنون و آینده است، ما نیز باید ضمن تفکر به آینده آن را به بهترین شکل بسازیم.
وی در پایان بیان کرد: ایرانی اندیشیدن یعنی توانایی فکر کردن، برای آنکه بتوانیم ایرانی خوب، خوش، خرم، پاک، نجیب، دانشمند و با خرد داشته باشیم باید از این توانایی برخوردار باشیم.
انتهای پیام/