کرمانشاه؛

با توان مهندسان کشاورزی می توان بخش کشاورزی را متحول کرد

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه بر لزوم بهره‌گیری از توان"مهندسان کشاورزی" برای تحول در این بخش تاکید کرد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛ سیفی به مناسبت روز مهندس، با بیان اینکه استان کرمانشاه حدود 7400 نفر فارغ التحصیل کشاورزی و منابع طبیعی دارد، اظهار کرد: حدود 4500 نفر از این افراد جویای کار هستند.

وی با بیان اینکه آمار بالای فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی از یک سو می‌تواند فرصت و از دیگر سو می‌تواند یک تهدید باشد، گفت: از جهت آمار بالای بیکاری بین فارغ التحصیلان بخش کشاورزی این امر یک چالش است، اما این حجم زیاد از فارغ‌التحصیلان در صورتی که در راستای توسعه بخش کشاورزی بکار گرفته شوند خواهند توانست نقش مهمی در شکوفایی بخش کشاورزی استان داشته باشند.

سیفی در ادامه با تاکید بر اینکه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی رویکرد خود را از مسئول اشتغال بودن به سمت سهیم کردن فارغ التحصیلان به مشارکت در تولید تغییر داده است، افزود: به نظر می ‌رسد این دیدگاه خواهد توانست نقش مهمی در تحول در بخش کشاورزی داشته باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه حیات انسان مستلزم برخورداری از کشاورزی پایدار و اصولی است، افزود: مجموعه نظام مهندسی کشاورزی به دنبال نقش آفرینی در دستیابی به کشاورزی پایدار است.

وی با بیان اینکه با توان مهندسان کشاورزی می توان بخش کشاورزی را متحول کرد، ادامه داد: اگر همه تولیدات بخش کشاورزی بر مبنای ضوابط مهندسی و تولید پایدار باشد، نه تنها شاهد افزایش میزان تولیدات کشاورزی خواهیم بود، بلکه از ضربه زدن به منابع طبیعی نیز جلوگیری خواهد شد.

سیفی با تاکید بر اینکه کشاورزی کشور در حال گذار از کشاورزی سنتی به مدرن است، اظهار کرد: برای تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن بیش از هر چیز باید علم را به بخش کشاورزی آورد و این مسئله لزوم برنامه‌ریزی در راستای افزایش توان علمی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را نشان می‌دهد.
سیفی سپس با ابراز تاسف از اینکه در بخش کشاورزی هیچ الزامی به استفاده از ناظران نیست، افزود: در حوزه ساخن و ساز الزام به استفاده از نظرات کارشناسی وجود دارد، اما متاسفانه در حوزه کشاورزی که گاه یک اشتباه کوچک می تواند جبران ناپذیر باشد و به قیمت نابودی منابعی تمام می‌شود که چه بسا به چندین نسل لطمه وارد کند، چنین الزامی وجود ندارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس با اشاره به آمار 107 میلیون تنی تولیدات کشاورزی سالانه کشور افزود: اگر فعالیت‌های تولیدی بر مبنای دانش و تولید پایدار باشد، امکان افزایش تولیدات بخش کشاورزی به حدود 300 میلیون تن دور از انتظار نیست.

وی در ادامه اشاره ای هم به فاصله معنادار بین تولید کشاورزان معمولی و نمونه در کشور داشت و اظهار کرد: اگر متوسط تولیدات کشاورزی را با میزان تولیدات کشاورزان نمونه مقایسه کنیم، یک فاصله معنادار بین این دو آمار وجود دارد که با استفاده از توان مهندسان کشاورزی می توان این فاصله را کمتر کرد و در راستای افزایش میزان تولیدات بخش کشاورزی گام برداشت.


انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.