محققان با استفاده از نانومواد و کربن اکتیو، ماسک‌های تنفسی را عرضه کردند که قادر به جذب ریزگردها و گازهای آلاینده هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمد مهدی شیرمحمدی، مجری طرح به ضرورت استفاده از ماسک‌های تنفسی گفت: با توجه به آلودگی شدید هوا در مراکز شهری، صنعتی و پزشکی استفاده از ماسک‌های تنفسی امری ضروری است؛ ولی عموم ماسک‌های تنفسی موجود در کشور در بهترین حالت دارای راندمان کمتر از 98 درصد هستند.
 
وی عدم جذب گازهای آلاینده را از دیگر محدودیت‌های ماسک‌های معمول دانست و ادامه داد: برای رفع این معضل پروژه تحقیقاتی را به نام «تولید ماسک‌های تنفسی FPP3» به منظور تولید فیلترهای جاذب آلاینده‌ها و گازهای سمی اجرایی کردیم.
 
شیر محمدی، تولید این فیلترها را با استفاده از کربن اکتیو و نانو نقره ذکر کرد و یادآور شد: این فیلتر قادر به جذب آلاینده‌های هوا از محیط است.
 
این محقق با اشاره به کاربرد فناوری نانو در این محصول توضیح داد: نانوفناوری به دو صورت نانو الیاف و نانو مواد در محصول استفاده می‌شود. استفاده از نانو الیاف در ماسک‌‎های تنفسی به دلیل بسته شدن منافذ آن موجب اختلال در تنفس خواهد شد.
 
وی اضافه کرد: بر این اساس در این مطالعات ما از  نانو مواد در تولید این ماسک بهره بردیم، به طوری که نانو ذرات نقره به گونه‌ای بر روی الیاف تثبیت شدند که این مواد از بستر الیاف جدایش نخواهند داشت. به این ترتیب فرد با گذاشتن ماسک به راحتی قادر به تنفس خواهد بود.
 
شیرمحمدی با تاکید بر اینکه در این ماسک از 6 لایه که ترکیبی از کربن اکتیو، لایه جذب غبار و نانو مواد است، استفاده شد، خاطر نشان کرد: در محصول جدید تولید شده با استفاده از لایه کربن اکتیو مخصوص و طراحی سوپاپ جدید، راندمان این محصول به بیش از 99 درصد رسیده است و میزان نشتی آلاینده‌ها به درون ماسک به شدت کاهش یافته است.
 
وی با تاکید بر اینکه این ماسک قادر به جذب ریز گردها است، اظهار کرد: جذب گازهای شیمیایی مختلف مانند دی اکسید کربن (co2) و منو اکسید کربن (CO) با راندمان 99 درصد از دیگر قابلیت‌های این محصول است.
 
مجری طرح با اشاره به کاربردهای فیلتر تولید شده، گفت: از این فیلتر علاوه بر تولید ماسک‌های تنفسی می‌توان در فیلتر کابین خودروها، کولرهای خانگی و در صنعت نیز با توجه به آلودگی‌های حاد موجود در صنایع سیمان، فولاد و پتروشیمی استفاده کرد.
 
وی با بیان اینکه این محصول موفق به کسب تائیدیه مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده است، گفت: در سوپاپ این ماسک از دیافراگم سیلیکونی استفاده شده است؛ علاوه بر آن برای جذب مواد شیمیایی و بو از لایه «ملت بلون» بهره بردیم.
 
شیرمحمدی تولید روزانه این ماسک را 7 هزار قطعه عنوان کرد و افزود: صادرات این محصول را به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق شروع کرده‌ایم.   
 
این محقق، تولید 20 هزار قطعه ماسک در روز را از برنامه‌های این پروژه تحقیقاتی نام برد.
 
وی همچنین خاطرنشان کرد: از آنجایی که تمامی مراحل تولید مواد اولیه و تولید ماسک توسط تیم تحقیقاتی ما انجام شده است، از این رو امکان ایجاد هرگونه تغییرات فنی و ظاهری در محصول نهایی وجود دارد.
 
منبع:ایسنا

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.