به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
کرمان،حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان جمع خبرنگاران گفت: هشت درصد قضات را خانمها تشکیل میدهند که حدود 800 نفر هستند و بیشتر در دادیاریهای دادسراها فعالیت میکنند و تعداد کمی هم ابلاغ بازپرسی گرفتهاند که اتفاق جدیدی بود.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه اظهار کرد: تعدادی از قضات خانم در استانها در محاکم خانواده برابر با قانون حمایت از خانواده فعالیت میکنند و جذب قضات زن به همین نسبت ادامه پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه در شوراهای حل اختلاف نیز خانمها به عنوان قاضی حضور دارند،گفت: 11 درصد قضات استان کرمان را خانمها تشکیل میدهند که از میانگین کشوری بالاتر است.
این مقام عالی قضائی کشور افزود: قوه قضاییه مشکل جدی در بحث نیروی انسانی دارد و 50 درصد از پستهای بخش اداری بلاتصدی است.
امینی تصریح کرد: از سال 92 تلاش شد تا بخشی از نیازهای نیروی انسانی دادگستری استانها را تامین کنیم و هنوز 60 درصد پست اداری دستگاه قضایی استان کرمان خالی است.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در بخش قضایی حدود 3 هزار و 600 قاضی را جذب کردیم و به 4 هزار قاضی دیگر نیاز داریم.
امینی با تاکید براینکه بخشی از قضات در شرف بازنشستگی هستند اظهار کرد: پروندهها در حال افزایش است و بخشهای قضایی و جمعیت توسعه پیدا کرده است باید نیروهای جدید را جایگزین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر آنچه در برنامه ششم در مجلس تصویب شده در شورای نگهبان هم مصوب شود، امیدواریم تامین بودجه شود و سالانه سه هزار و 200 کادر اداری و 800 کادر قضایی جذب کنیم.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه درباره احراز شخصیت در آزمون قضاوت نیز گفت: پروسه جذب قاضی در دستگاه قضایی یک پروسه به نسبت سنگین و استانداردی است و علاوه بر اینکه در یک فرآیندی جهات و صلاحیت علمی را احراز میکنیم پس از آن توسط چند گروه روانشناس احراز صلاحیتهای شخصیتی را نیز انجام میدهیم به این معنا که پارامترهای مختلفی را استادان روانشناس برای بهبود وضعیت کاری یک قاضی مور بررسی قرار میدهند.
امینی تاکید کرد: زمانی که استادان روانشناس این شرایط را در حد نصاب احراز کردند پرونده برای مرحله آخر به گزینش ارسال میشود و استعلامات تحقیقاتی صورت میگیرد و در هیئتهای گزینش صلاحیت افراد مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت تایید به دورههای آموزش معرفی میشوند.
وی افزود: مرکز آموزش قوه قضاییه دورههایی را مقرر میکنند و متقاضیان برابر جدول شورای آموزش مرکز آموزش دورهها را طی میکنند و طی این دوره جنبه شخصیتی و علمی افراد مورد بررسی میگیرد و آزمونهایی از آنها اخذ میشود.
این مقام قضایی عنوان کرد: افراد داوطلب در صورتی که در این مراحل موفق شوند در اختبار آموزشی شرکت میکنند و به کارگزینی قضایی معرفی میشوند و ابلاغ قضایی را دریافت میکنند و سپس مشغول کار قضاوت میشوند.
وی درخصوص سختی کار قضات نیز اظهار کرد: باید فشار کاری قضات را کاهش دهیم و محیط کاری را آرام کنیم و قضات هم باید شکیبایی داشته باشند.
انتهای پیام/ح