معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: با همکاری مجلس مالیات بر سیگار را افزایش دادیم تا مصرف سیگار در بین مردم کاهش پیدا کند.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت صبح امروز در همایش پویش ملی سرطان که در بیمارستان محک برگزار شد، گفت: در این وزارتخانه سعی شده با خطر سنجی سکته های مغزی و قلبی، با اندازه گیری فشارخون ایرانیان وضعیت آنها را تا 10 سال آینده پیش بینی و فاکتورهایی که مرتبط به سرطان هستند شناسایی و به افراد بازگو کنیم.

وی بیان کرد: ما با تشخیص زود هنگام، پیشگیری، کنترل و درمان سعی در کاهش هزینه های این بیماری می کنیم تا جمعیت کمتری از مردم به بیماری سرطان مبتلا شوند. 

سیاری اظهار داشت: ۱۶ میلیون نفر در دنیابه سرطان مبتلا و ۹۰۰ هزار نفر از این تعداد فوت می کنند که در ایران در حدود ۵۵ هزار نفر در اثر بیماری سرطان فوت می کنند.

وی عنوان کرد: وزارت بهداشت ۸ هزار میلیارد تومان هزینه بابت دارو می کند که از این میزان در حدود هزار و 500 میلیارد تومان خرج بیماران سرطانی در کشور می شود.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت بیان کرد: ایران برنامه ای برای پیشگیری، کنترل و درمان بیماری سرطان دارد و از سیاست های اقتصادی کشورمان با هدف کاهش هزینه ها استفاده می کند.

سیاری با بیان اینکه وزارت بهداشت برنامه جامعی برای مبارزه با عوامل خطر زا رفتاری دارد، افزود: مصرف الکل، کم تحرکی، غذای ناسالم و استعمال دخانیات سبب بروز سرطان در افراد می شود.

وی ادامه داد: عفونت هایی که سرطان زا هستند قابل کنترل و با واکسن برطرف می شود که ما باید عوامل محیطی مانند آلودگی هوا را در نظر بگیریم تا ابتلای افراد به بیماری سرطان کاهش یابد.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت متذکر شد: ملت ایران متاسفانه ۱۰ هزار میلیارد تومان پول خرج خرید سیگار می کنند که متاسفانه سالانه در کشور ۶۰ هزار نفر در اثر استعمال دخانیات فوت می کنند. 

وی اظهار داشت: در طرح تحول نظام سلامت برنامه ویژه ای تهیه شده و در آن استراتژیک های جمعیتی جامع  امده است و زیر ساخت های لازم برای دسترسی مردم به خدمات درمانی و بهره مندی ان فراهم شده است.

سیاری با بیان اینکه برنامه پویش ملی سرطان از سال ۹۲ با همکاری بخش های مختلف شروع شده، عنوان کرد: ما با همکاری مجلس مالیات بر سیگار را افزایش دادیم تا مصرف سیگار در بین مردم کاهش پیدا کند. 

وی ادامه داد: تغذیه نوزاد با شیر مادر سبب می شود از ابتلا به سرطان مصون بمانند و دچار چاقی نشوند. 

معاون بهداشتی وزارت بهداشت اظهار داشت: در برنامه جهانی تا سال ۲۰۲۵، باید ۲۵ درصد بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و دیابت کاهش پیدا کند که در کشور ۱۳ هدف از جمله اعتیاد حوادث، روغن ترانس و سلامت دنبال می شود. 
 
وی افزود: بر طبق برنامه سازمان جهانی بهداشت ایران مسئول ارائه گزارش به سازمان ملل در بیماری سرطان است که هم اکنون بسته های آموزشی در مقوله سرطان داده شده است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار