به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مجتبی گهستونی، فعال میراث فرهنگی خوزستان اظهار داشت: دو قبرستان به نام کلیسای آشوری ـ کاتولیک و کلدانی (با داشتن آرامستان سربازان لهستانی) و ارامنه در منطقه میدان بار شهرداری منطقه 7 اهواز واقع شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه مدیریت این دو قبرستان مجزا است از تیرماه سال جاری توسط کلیسای آشوری ـ کلدانی به مدیریت ریشارد نوری مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته که تا امروز هم ادامه دارد.
گهستونی تصریح کرد: طی این مدت خیابان کشی، باز کردن مسیر دسترسی، بازسازی دیوار، بازسازی اتاق نگهبانی، غسالخانه، بندکشی بخشی از دیوار داخلی، نخاله برداری، صورت برداری از وضعیت آرامگاه ها، پیاده رو و زهکشی با هزینه خود کلیسا انجام شده است.
وی بیان داشت: با برخی از مسئولان شهری به منظور همکاری در بازسازی قبرستان ها مذاکراتی انجام شده که در این بین شهرداری منطقه هفت همکاری بسیار خوبی داشته تا بتوانیم وضعیت قبرستان را پایدار نگه داریم.
این فعال میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: برای ادامه پروژه بازسازی، مرمت، احیا و رسیدن به وضعیت مطلوب در این قبرستان ها از تمامی مسئولان ذیربط تقاضای همکاری و مساعدت را داریم.
مجتبی گهستونی تأکید کرد: در منطقه 7 شهرداری اهواز بسیاری از محلات قدیمی واقع شده که هر نوع کار عمرانی باعث ارتقای رضایتمندان شهروندان به منظور لمس کارهای توسعه ای می شود. رودخانه کارون، علی ابن مهزیار قبرستان های ارامنه و آشوریان، تپه بی سیم از دوره ساسانی، چهارشیر به ثبت ملی رسیده، تنوع قومیتی، بافت صنعتی نیوساید و کارون شرکت نفت، پارک کوهساران با گوردخمه های باستانی، محلاتی مثل عامری و خرم کوشک همه دلایلی بر مهم بودن این منطقه شهرداری است.
وی اذعان داشت: از پنج سال قبل به شورای شهر مراجعات مکرر داشته و جلسات بسیاری را با شهرداری برگزار کردیم و همه فقط شنونده بوده و اعلام می کردند با توجه به وجود مشکلات بسیار اولویت های دیگری در شهر اهواز داریم.
گهستونی تصریح کرد: تا امروز با توجه به همت برخی از شهروندان و علاقه آنها به تاریخ توانسته ایم وضعیت قبرستان ها را حدودا با ثبات نگه داریم. اگر این همت نبود مطمئنا بسیاری از مناطق تاریخی و باستانی از بین رفته بودند.
این فعال میراث فرهنگی ادامه داد: با توجه به بازدید لهستانی ها از این دو قبرستان، بارها از شهرداری برای تمیز کردن قبرستان ها تقاضا کردیم که با خواهش های بسیار همکاری داشتند ولی هر بار که لهستانی ها برای تقدیر و تشکر می آیند مسئولان نیز همه حضور پیدا کرده و این موضوع را به عینه مشاهده کرده اند.
مجتبی گهستونی اذعان کرد: روبروی این قبرستان ها زمینی وسیع قرار دارد که مملو از نخاله های ساختمانی و خاک های دپو شده است. متأسفانه حتی زباله های تر (باعث انتقال بیماری های مشترک دام و انسان می شود) نیز در این اراضی تخلیه می شد و خود شهرداری نیز برنامه های مختلفی از جمله بازار مبل، ساختمان پزشکان، مجتمع اداری و زمین فوتبال را برای آینده این اراضی اعلام کرده است.
وی اظهار داشت: تقاضا داریم که به وضعیت اراضی روبروی قبرستان ها رسیدگی و این منطقه از طریق شهرداری منطقه هفت اهواز به عنوان محور فرهنگی، تاریخی و تفریحی تصویب شود.
فعال میراث فرهنگی خوزستان با تأکید بر لزوم راه اندازی هرچه سریعتر شهرداری بافت تاریخی در اهواز گفت: استاندار دستور فعال شدن شهرداری بافت تاریخی را صادر کرده ولی با مراجعه به برخی از اعضای شورای شهر آنها از این موضوع اطلاعی نداشتند.
وی افزود: محوطه سازی، تعیین خیابان برای دسترسی آسان به قبرستان ها، ساماندهی فاضلاب، انشعاب آب و برق، نگهبان، توسعه فضای سبز، ثبت میراث فرهنگی شدن قبرستان ها با گذشت بیش از یک سال از تشکیل پرونده، جمع آوری نخاله و تأمین امنیت از جمله تقاضاهای ما برای این منطقه است.
انتهای پیام/گ