به گزارش
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در حاشیه یکصد و پنجاهمین جلسه کمیسیون دائمی شورای علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، تصویب و ابلاغ اساسنامه دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری را از موضوعات این جلسه دانست و اظهار داشت: «شورای عتف» بالاترین شورا با ریاست رییس جمهور و با حضور وزرا است و طبق قانون وزارت علوم، وظایف مختلفی بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس مواد قانونی شرح تفصیلی وظایف شورای «عتف» باید به تصویب هیات دولت برسد، تصریح کرد: متاسفانه در 10 تا 12 سال گذشته این امر محقق نشده بود که ما از سال 93 در این زمینه اقدام کردیم و پس از تشریفات قانونی و پیگیریهای زیاد توانستیم شرح وظایف این شورا را به تصویب هیات دولت برسانیم.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اضافه کرد: علاوه بر آن قانون صراحت دارد که دبیرخانه شورای «عتف» در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید تشکیل شود و به همین استناد ساختار این دبیرخانه را با ساختار هیات امنا در شورای عالی گسترش به تصویب رساندیم.
وی با بیان جزئیات دستورهای جلسه اخیر شورای عالی عتف که عصر دیروز در طبقه پنجم وزارت علوم برگزار شد، افزود: بنابر تکلیف هیات دولت در خصوص ساماندهی گزارش وضعیت علم و فناوری کشور، چار چوب معیار های آن در 11 محور که مهمترین آنها شامل حقوق مالکیت فکری برای حمایت از فعالیت های دانش بنیان می شود.
به گفته احمدی، هیات امنای دبیرخانه شورای «عتف»، اعضای شورای «عتف» است تا بتواند به طور سریع تصمیم سازی کند.
آخرین وضعیت تصویب شاخصهای علم و فناوری
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ارائه شاخصهای علم و فناوری را از دیگر موضوعات مطرح در جلسه کمیسیون دائمی شورای «عتف» ذکر کرد و دراین باره بیان کرد: یکی از اقدامات مهمی که در این دوره انجام شد، موضوع ایجاد مرکزی برای تدوین شاخصها و آمار علمی و فناوری کشور بوده و این وظیفه به شورای «عتف» واگذار شده است.
وی ادامه داد: برای این امر در آییننامهای که به تصویب کمیسیون دائمی شورای «عتف» رسیده بود، سازوکار همکاری دستگاهها و کارگروههای مربوط و وظایف دستگاهها را مشخص کردیم و علاوه بر آن در این آییننامه پیشبینی شده بود که شاخصهای علم و فناوری باید تهیه شود و به تصویب کمیسیون دائمی برسد.
دبیر کل شورای عالی عتف تصریح کرد: تولید با فناوری متوسط و پیشرفته، صادرات دانش بنیان و اشتغال حاصل از علم و فناوری و میزان حجم پپروانه های دانش فنی همگی از مفاد هشتمین محور چارچوب مذکور است که با عنوان دستاورد های اقتصادی، تایید و در مهمترین اولویت های اجرایی دولت قرار گرفت.
به گفته وی؛ در راستای اجرای برنامه ساماندهی وضعیت علم و فناوری کشور که بنا بر تکلیف هیات دولت از 26 مرداد ماه سال جاری رسما کلید خورد و عملیاتی شد مجموعا در 4فرایند اجرایی تحت بررسی و رصد قرار گرفت.
احمدی ادامه داد: اخذ نظرات کارگروه مشورتی در خصوص شاخص های معیارهای 11گانه طی مکاتبات انجام گرفته، برگزاری جلسات کارگروه مشورتی جهت نهایی شدن نظرات، ادغام و بررسی نظریه های ارسالی در قالب شاخص های اولیه توسط تیم کارشناسی و تصویب شاخص های نهایی در جلسه کارگروهی مورخه 95/9/14 ، به ترتیب فرآیندهای 4 گانه یادشده را در بر می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه این شاخصها ناظر بر شاخصهای بینالمللی و نیازهای داخلی است، اظهار داشت: محورهای شاخص علم و فناوری به تائید رسیده است، ولی زیرمحورها نیز به دلیل ارائه برخی پیشنهادات از سوی اعضای کمیسیون ارائه شده بود که قرار شد این پیشنهادات به متن اضافه شود که تصویب نهایی این شاخصها را در شورای عالی «عتف» انجام می شود.
ارائه گزارش پیشرفت برنامه آیندهنگاری ملی
احمدی با اشاره به ارائه گزارش پیشرفت برنامه آیندهنگاری در جلسه کمیسیون دائمی شورای «عتف»، یادآور شد: یکی از محورهای اساسی علم و فناوری، تدوین برنامه آیندهنگاری است که در سال گذشته بر اساس مصوبات دولت تدوین برنامه آیندهنگاری در علم و فناوری و نظارت و هماهنگی آن به دبیرخانه شورای عالی «عتف» و اجرای آن به معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری واگذار شد.
وی با بیان اینکه در این جلسه گزارشی از پیشرفت این امر ارائه شد، گفت: به علت کمبود وقت مقرر شد تا کل گزارش در اختیار اعضای کمیسیون گذاشته شود و در جلسه آتی برنامه آیندهنگاری را نهایی کنیم.
برگزاری جشنواره هنری علم و فناوری
وی ارائه گزارش جشنواره هنری علوم، تحقیقات و فناوری را از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه ذکر کرد و افزود: ما برای فضاسازی و فرهنگسازی حوزه علوم و فناوری در سال قبل جشنواره علوم و فناوری از نگاه عکاسان و هنرمندان داشتیم که خوشبختانه با استقبال گستردهای مواجه شد و امسال دومین جشنواره را برگزار کردیم.
احمدی با بیان اینکه در دومین جشنواره علاوه بر عکاسی و کارتون، انیمیشین و فیلم کوتاه را به آن اضافه کردیم، افزود: در این دوره تعداد آثار ارسالی در حوزه عکاسان و کارتونیستها 1500 اثر بوده است.
وی با بیان اینکه 317 اثر از 44 کشور به این جشنواره ارسال شده بود، تصریح کرد: چین، روسیه، اوکراین، ترکیه، صربستان، رومانی و برزیل از جمله کشورهایی هستند که در این جشنواره شرکت کرده بودند؛ ضمن آنکه از ایران نیز تعداد قابل توجهی آثار ارسال شد و از میان آثار ارسالی، 5 اثر انتخاب شد.
احمدی، تعداد آثار ارسالی در بخش انیمیشن و فیلم کوتاه را 600 اثر اعلام کرد و افزود: از این تعداد 447 فیلم خارجی از 60 کشور همچون آمریکا، فرانسه، انگلستان، آرژانتین، برزیل و کانادا و 152 فیلم داخلی ارسال شده بود.
انتهای پیام/