به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، سازمان دامپزشکی کشور پیرو اطلاعیه شماره 5، خود در خصوص شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور اعلام کرده است : این بیماری تاکنون در11 استان تهران، البرز، قزوین، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، گلستان، مازندران، گیلان، قم، مرکزی و لرستان در پرندگان وحشی، طیور روستایی و واحدهای صنعتی پرورش طیور مورد شناسایی و تأیید آزمایشگاهی قرار گرفته است.
در این اطلاعیه آمده: در برخی از استان ها از جمله آذربایجان شرقی، البرز و گلستان موارد جدید بیماری در 10 روز گذشته شناسایی نشده است.
از آنجایی که ورود آلودگی به کشور در ابتدا از سوی پرندگان وحشی مهاجر پذیرفته، لیکن ادامه انتشار آلودگی به دلیل رفتار پرخطر پرورش دهندگان روستایی و صنعتی (از جمله خرید طیور زنده از بازارچه ها و دوره گردها، ورود خودرو و افراد به شکل های مختلف به واحدهای پرورش طیور صنعتی و رفت آمد یک مالک در چند واحد تحت مالکیت صورت گرفته است.
همچنین به رغم اعلام ممنوعیت صید، شکار و عرضه پرندگان وحشی متأسفانه شاهد عرضه این دسته از پرندگان و خرید آن توسط برخی شهروندان به ویژه در مناطق شمالی کشور هستیم.
در ادامه اطلاعیه سازمان دامپزشکی آمده است: مقابله با بیماری مستلزم رعایت دقیق موارد اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی کشور به ویژه ضوابط امنیت زیستی بوده و در صورت عدم رعایت آن خسارت جبران ناپذیری به صنعت طیور کشور وارد خواهد شد.
در همین زمینه سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد :
1- از خرید هرگونه طیور بومی و پرندگان صید شده جداً خودداری شود.
2- به روستائیان به خصوص در استان های شمالی توصیه می شود نسبت به محصور کردن طیور خود به منظور قطع ارتباط طیور اهلی با وحشی اقدام کنند.
3- پرورش دهندگان طیور صنعتی ضمن باور به نقش رعایت ضوابط امنیت زیستی کلیه موارد را کنترل ورود و خروج افراد، خودروها، نهاده های مورد استفاده در مزرعه ، خودداری از انتقال کود مرغی با جدیت و دقت اجرا کنند.
4- هموطنان در صورت مواجهه با هرگونه تلفات غیرعادی طیور، ضمن گزارش بیماری، دفن و یا امحاء بهداشتی لاشه های طیور تلف شده را با هماهنگی نزدیک ترین شبکه دامپزشکی انجام دهند.
سازمان دامپزشکی کشور همچون گذشته و به صورت شبانه روزی حتی در ایام تعطیل نظارت خود را بر روند تولید گوشت مرغ و تخم مرغ اعمال کرده و شهروندان می توانند با تهیه این اقلام از مراکز معتبر تحت نظارت این سازمان از سلامت آن اطمینان خاطر داشته باشند.
درهمین ارتباط رعایت نکات بهداشتی در هنگام کار با محصولات طیور و پخت کامل این محصولات از اصول اولیه بهداشت فردی است.